Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yöresel ürünler tüketiciyle buluşacak 
 
 
Konya Hüyük Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ''Köyümde güvenilir ve tam gıda'' projesi kapsamında kadınların yetiştirip, hazırladığı yöresel ürünler doğrudan tüketiciye ulaştırılıyor.

Konya Hüyük Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ''Köyümde güvenilir ve tam gıda'' projesi kapsamında kadınların yetiştirip, hazırladığı yöresel ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, proje sayesinde yörede yaşayan kadın çiftçilere eğitim verildiğini söyledi.

Kadınların, evlerinde gıda ürünlerini artık daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlayabileceklerini belirten Yunak, çiftçilerin ürettikleri ürünlerin içerisindeki vitamin, mineral ve besin ögelerini azaltmadan hazırlayıp pazarlayabileceğini dile getirdi.

Yunak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen eğitime katılıp, girişimcilik sertifikası alan kadınların yakında kendilerine ait iş yerlerini açma imkanına kavuşabileceğini anlattı.

Kadınların hazırladıkları gıda ürünlerini teşhir edip, daha geniş kitlelere pazarlayabilecekleri, bir karavan hazırladıklarını kaydeden Yunak, projenin birçok farklı yere taşınmasını istedi. Bu ürünlerin farklı pazarlara, daha uzak yerlere yine sağlıklı koşullar içerisinde taşınabilmesi için bir karavan yapılmasını öngördüklerini söyleyen Yunak, karavanın içerisinde soğutma, ses ve görüntü teşkilatı olduğunu anlattı.

Hüyük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ise, hazırlanan karavanı bölgede yapılan festival ve etkinliklere de götüreceklerini bildirdi.

Kadın çiftçilerin evlerinde hazırladığı ürünlerin pazarlanmasını amaçlayan projeye, Mevlana Kalkınma Ajansı'da maddi destek sağladı.







http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
28.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yöresel ürünler tüketiciyle buluşacak
Link: Yöresel ürünler tüketiciyle buluşacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız