Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Besni Üzümü Organik Olacak 

BESNİ ÜZÜMÜ ORGANİK OLACAK

ADIYAMAN (İHA) - Besni üzümünün organik olarak yetiştirilmesi ve sertifikalandırılması amacıyla, Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.
 
Bu doğrultuda proje hazırladıklarını belirten Besni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, projenin yüzde 75 devlet destekli, yüzde 25 vatandaş katkısı ile gerçekleştirileceğini belirtti.
 
Kösekul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İlçemizde eskiden beri yetiştiriciliği yapılan ve ilçe adı ile özdeşleşen Besni üzüm çeşidinin organik olarak yetiştiriciliğinin yapılarak sertifikalandırılması amacıyla, ilçemize bağlı Çorak köyünde bir bilgilendirme toplantısı düzenledik.
 
Müdürlüğümüz teknik personelince düzenlenen toplantıda köylü vatandaşlarımız konuyla ilgili bilgilendirildi. Besni üzümünün organik olarak yetiştirilmesi ve sertifikasyon işlemlerinin yapılması için yüzde 75 devlet destekli, yüzde 25 vatandaş katkıları ile gerçekleştirilecek olup, proje sonunda Besni üzümü organik olarak tescillenecek, ulusal ve uluslararası pazarlarda organik ürün olarak pazarlanacaktır. İlçemiz genelinde halihazırda yaklaşık bin 500 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan Besni üzümünün 750 dekarlık bir kısmı Çorak köyünde yapılmakta olup, bu köyümüzde organik üzüm yetiştiriciliğin bir sektör haline gelmesi ve yetiştirilen üzümün daha kaliteli ve iyi pazarlanması hedeflenmektedir."

Ekleme Tarihi
30.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Besni Üzümü Organik Olacak
Link: Besni Üzümü Organik Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız