Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samsun 

TKDK'dan 'Kanatlı Eti'ne büyük destek

SAMSUN (CİHAN)- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, bugüne kadar yatırımcılara 10 milyon TL’yi aşan hibe desteğinde bulunmak üzere sözleşme imzalandığını, 5 milyon TL’yi aşan hibe desteği için de sözleşme imzalama aşamasında olduklarını belirtti.


AB kırsal kalkınma desteklerini, üretici ve girişimcilerle buluşturan TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, kurumun 9. Başvuru Çağrı Dönemi (15 Şubat-15 Mart 2013) ile birlikte Samsun’da hibe desteği kapsamına giren 'Kanatlı Eti Üretimi' sektörüyle ilgili olarak, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Bülent Turan, 9. Başvuru Çağrı Dönemi ile birlikte Samsun’da kanatlı eti üretimine yönelik desteğin başladığını, bu başlık altında TKDK’ya proje sunan yatırımcılara yüzde 65’e varan oranlarda hibe desteği sağlayacaklarını belirtti. TKDK’nın, bu dönem toplam 236,4 milyon Avro tutarında hibe dağıtacağını söyleyen Turan, arzularının, Samsun’un bu desteklerden azami ölçülerde yararlanması olduğunu vurguladı.

TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü’nün, 45 uzman personeliyle başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacağını belirten Turan, girişimcileri, 15 Şubat-15 Mart 2013 tarihleri arasında TKDK'ya proje sunmaya çağırdı.

Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da ilde kanatlı eti üretimine yönelik kapasite açığı olduğunu, bu nedenle TKDK’nın sektöre yönelik hibe desteklerinin bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. İl genelinde, yatırım yapmayı düşünen girişimcileri TKDK’ya proje sunmaya çağıran Sinan Çakır, TKDK desteklerinin sanayinin ve kırsal alanların gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.


CİHAN

Ekleme Tarihi
31.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kanatlı Eti büyük destek,TKDK
Link: TKDK'dan 'Kanatlı Eti'ne büyük destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız