Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gübretaş 

Gübretaş'tan Bin Tarım Danışmanına Gübreleme ve Toprak Anilizi Eğitimi
 
 
Gübre sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜBRETAŞ, 5 ilde gerçekleştirdiği 'Eğiticilerin Eğitimi' programında bine yakın ziraat mühendisine gübreleme ve toprak analizi eğitimi verdi.

Tarımsal üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen Gübretaş, çiftçi ve ziraat mühendisi eğitimlerine devam ediyor. Şirket son olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan tarım danışmaları ile Tarım Kredi Kooperatifleri'nde görevli ziraat mühendislerine yönelik eğitim seminerleri düzenledi. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale ve Ankara'da yapılan eğitimlere bine yakın tarım danışmanı ve ziraat mühendisi katıldı. Sertifika dağıtım töreninin düzenlendiği Ankara'daki programa yaklaşık 370 kişi katıldı.

Programda konuşma yapan Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, dünyadaki hızlı nüfus artışına paralel olarak gıda ihtiyacının da arttığını dile getirdi. Kutlu, "Dünyanın 7. büyük tarım ekonomisi haline gelen Türkiye, elinde bulundurduğu potansiyelleri değerlendirdiği takdirde tarım alanında ülke ekonomisi için daha yüksek katma değer sağlayacaktır. Özellikle son 10 yılda bu sektörün gelişmesi için uygulanan politikalar ve sağlanan desteklerle tarım, hızla büyüyerek ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri haline gelmiştir." dedi. Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan da iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına dikkat çekti. Okutan, "Bu eğitimleri alan ziraat mühendisleri, çiftçimize toprağı için en doğru reçeteyi sunarken tarımda verimlilik ve kalite artışı sağlanmış oluyor. Daha fazla verim ve daha fazla kalite, çiftçinin daha yüksek kazanç elde etmesi demektir." ifadelerini kullandı.








http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
01.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: gübretaş,tarım danışmanı
Link: Gübretaş'tan Bin Tarım Danışmanına Gübreleme ve Toprak Anilizi Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız