Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Simav 

Simav'da Jeotermal Seracılıkta Gelişme


Kütahya'nın Simav İlçesi'nde jeotermal seracılığın geliştirilmesi ve mevcut alanların genişletilmesini hedefleyen Belediyenin, Eynal Kaplıcaları bölgesinde verim alınamadığı için 7 yıldan bu yana atıl bekletilen 'E-13' isimli derin sıcak su kuyusunda bakım, onarım ve temizleme çalışmalarından olumlu sonuçlar alması, 400 dekarlık kapalı alanda sebze üretimi yapan seracıları sevindirdi.

Simav Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan, uzun uğraşlar sonucu E-13 jeotermal enerji kuyusundan elde edilen 110 derecelik, saniyede 25-30 litre debisi bulunan termal suyun bölgedeki seralarda kullanılacağını bildirdi. Eynal Kaplıcaları Bölgesi'nde 400 dekarlık kapalı alanda yapılan seracılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, "E-13'ün yeniden faaliyete geçmesi bizi cesaretlendirdi. Sera alanlarını iki katına çıkarmanın hesaplarını yapacağız. Seracılık Simav ekonomisinin can damarını oluşturuyor. Bu sektöre destek vermek zorundayız" dedi.

Kuyunun yeniden kullanılması ile 400 dekar sera alanının 700 dekara çıkabileceğine vurgu yapan 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, hormonsuz ürünleriyle ünlü Eynal Kaplıcaları'ndaki sera bölgesinde belediyenin gayretli çalışmaları sonucu enerji diye bir sorunları kalmadığını bildirdi. Belediyeden bölgede sera alanlarının genişletilmesini beklediklerini ifade eden Başkan Keldi, şöyle dedi:

"Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bize maddi ve manevi desteğini sürdüreceğine inandığımız ve bir devi uyardıran Kasım Karahan'a üyelerim adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bize düşen bol bol üretim yaparak istihdamı artırmak ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak olacaktır. Önümüz açıldı." - Kütahya / Simav









http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
04.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Jeotermal Seracılık
Link: Simav'da Jeotermal Seracılıkta Gelişme




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız