Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye, 2016 IDF Dünya Sütçülük Zirvesi’ne talip

Türkiye’nin Uluslararası Sütçülük Federasyonu’na (IDF) üyeliğini başlatan ASÜD’ün, 2016 Dünya Sütçülük Zirvesi’nin Türkiye’de toplanmasına ilişkin girişimi meyvesini veriyor. Kesin karar, Güney Afrika’daki 2012 zirvesinde verilecek olsa da Türkiye’nin ev sahipliği için şansı yüksek.


Küresel ticaret rekabeti, dış pazarlarda güçlü ve söz sahibi olmayı gerektiriyor. Bu nedenle Türkiye’nin her alanda uluslararası organizasyonlarda yer alması, uluslararası toplantılara ev sahipliği yapması, ticari ilişkiler bakımından büyük önem taşıyor.

İşte bu gerçekten yola çıkan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), kuruluşunun hemen ardından Türkiye’yi, dünyanın en büyük sütçülük organizasyonu olan Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) üyeliğine taşımıştı.

ASÜD’ün, IDF’in düzenleyeceği 2016 Dünya Süt Zirvesi’nin Türkiye’de yapılması girişimleri de sonuç veriyor.

Konu, son olarak 21-23 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyi ve diğer paydaşların katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilen Ulusal Süt Zirvesi’nde gündeme taşındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’nin 2016 IDF Uluslararası Sütçülük Zirvesi’ne talip olduğunu belirtti, hükümetin ve bakanlığın desteğini yineledi.

Zirve kapsamında düzenlenen Süt ve Süt Endüstrisi Konferansı’na katılan Ulusal Süt Konseyi (USK) ve ASÜD Başkanı Harun Çallı da konuşmasında, IDF Dünya Sütçülük Zirvesi’nin 2016 yılında ülkemizde yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Çallı, USK ortaklığı ile gerçekleştirilen ilk ulusal zirvenin, sektöre sağlayacağı büyük katkı yanında IDF Dünya Süt Zirvesi 2016 adaylığı öncesi yapılıyor olmasının oldukça önemli olduğunun da altını çizdi.

Zirvedeki konuşmasında Türkiye’nin 2011’de yaklaşık 14 milyon ton çiğ süt üretimiyle IDF üyesi 56 ülke arasında 7. sırada bulunduğunu belirten IDF Başkanı Richard Doyle ise Okul Sütü projesini mükemmel bir uygulama olarak niteledi.

IDF Başkanı Doyle ve Genel Sek-reter Nico van Belzen, IDF Türkiye Ulusal Komitesi üyeleriyle de görüşmeler yaptılar.

IDF Türkiye Ulusal Komite Sekreteri ve ASÜD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık; Richard Doyle ve Nico van Belzen’in 2016 Dünya Süt Zirvesi ev sahipliği için Türkiye’yi şanslı gördüklerini belirttiklerini açıkladı.

Zirvenin hangi ülkede düzenleneceğinin, 4-8 Kasım 2012 tarihleri arasında Güney Afrika’nın Cape Town kentinde gerçekleştirilecek 2012 IDF Dünya Süt Zirvesi’nde kesinleşeceğini vurgulayan Prof. Dr. Artık, “Dünya süt politikalarının oluşmasında IDF’in büyük etkisi var. 2016 zirvesinin Türkiye’de gerçekleşmesi ülkemiz için çok önemli bir adım olacak.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, 2016 IDF Dünya Sütçülük Zirvesi, talip
Link: Türkiye, 2016 IDF Dünya Sütçülük Zirvesi’ne talip




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız