Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Temmuz 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Erzurum'da mera ve yaylalar kiraya verilecek

ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, 2013 yılı ihtiyaç fazlası mera, yaylak ve otlak yerlerin ihale usulüyle göçerlere kiraya verileceğini açıkladı.


        Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer başkanlığında İl Mera Komisyonu toplandı. Vali Yardımcısı İçyer, güvenlik önlemlerine uyulmak kaydıyla meraların göçerlere kiralanabileceği ve sürü sahiplerinin meralardan faydalanabileceğini belirtti. İçyer, mera, otlak veya yayla kiralama talebinde bulunacak göçerlerin otlatma mevsiminin başlayacağı 15 Mayıs'tan önce gerekli evrakları tamamlayarak ilçe kaymakamlıklarına sunmaları gerektiğini ifade etti.

        Yayla, mera ve otlakları kiralamak isteyen göçerlerin 1 Nisan'a kadar evraklarının tamamlanmasını isteyen Vali Yardımcısı İçyer, "İlimizde otlatma mevsimi 15 Mayıs'ta başlayıp, 10 Ekim'de sona erecektir. Hayvancılıkla geçimini temin eden göçerlerin 1 Nisan'a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında getirecekleri hayvan sayısı ve cinsini de belirteceklerdir." diye konuştu.

        Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Erzurum Boğazı, Konaklı ve Gez Yaylası'nın Master Planı kapsamında yerli ve yabancı göçerlere kapalı olduğunu da hatırlatan Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan master planı doğrultusunda Konaklı, Gez Yaylası ve Boğaz mevkii her türlü otlatmaya kapalıdır. Bu alanlara göçerlerin giriş ve çıkış yapması yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanacaktır." dedi.

    Vali Yardımcısı, ayrıca gezginci arıcıların da il genelinde belirli şartları yerine getirmeleri halinde kendilerine izin verileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
05.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: mera ve yaylalar kiraya verilecek
Link: Erzurum'da mera ve yaylalar kiraya verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız