Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
3 yıl kurak olsa bile Marmara susuz kalmayacak 

3 yıl kurak olsa bile Marmara susuz kalmayacak

 
 
ANKARA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Marmara Bölgesi’ndeki 7 il için uzun vadede içme suyu sıkıntısı yaşanması ihtimalini ortadan kaldıran bir plan hazırladı.
 
Planın uygulamaya alınması ile İstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 il, 3 yıl kuraklık olsa bile içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. Çalışma, Marmara’dan sonra ülkenin bütün bölgeleri için de yapılacak.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında, merkezi ve mahalli idarelerden yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda, İçmesuyu Entegre Havza Yönetimi Master Planı masaya yatırıldı. Hiçbir ilde içme suyu sıkıntısı bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, “Vilayetlerimizi su konusunda tek bir kaynağa bağlı bırakamayız. Alternatifli kaynaklar oluşturmamız lazım. Bu çalışma ile problem yaşanması ihtimaline karşı bile tedbir almış olacağız.” dedi.

        Plan, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli illerini kapsayacak.

        16.6 MİLYON NÜFUSA GARANTİLİ SU TEMİNİ

        Su ihtiyacının karşılanma şekli ile teknik ve ekonomik yapılabilirliğinin incelenmesini de içeren master plan, yaklaşık 30 bin kilometrekare alanda 16.5 milyon nüfusu kapsıyor.
Planın uygulamaya alınması ile yalnızca kısa ve orta değil uzun vadede de su temini alternatifli yollar tespit edilerek garanti altına alınacak. Entegre havza yönetiminin esas alınacağı master plan uygulaması ile gerektiğinde iller arasında su aktarımı yoluna gidilebilecek.

        Plan hazırlanırken kuraklık dışında deprem, sabotaj, kayıp-kaçak gibi risk faktörleri hesaba katıldı. Bakanlıktan verilen bilgilere göre kaynak ve ihtiyaç değerlendirmelerinde, birden fazla senaryo hazırlandı, 2058 yılına kadar illerin kullanabilecekleri su kaynakları tespit edildi ve planlama yapıldı.
CİHAN

Ekleme Tarihi
06.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmara susuz kalmayacak
Link: 3 yıl kurak olsa bile Marmara susuz kalmayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız