Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk Çayının Tanıtım Atağı

 
 
ÇAYKUR Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Türk çayının tanıtılması, pazarlanması ve markalaşması konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çayla ilgili kapsamlı bir arşiv bulunmadığını, bu nedenle Ulusal Çay Konseyi olarak Türkiye'de üniversitelerde çayla ilgili hazırlanan tez, makale, anket çalışmasına dair dokümanları, yazılan kitapları toparlayıp arşiv oluşturacaklarını belirtti.

Son yıllara kadar Türk çayının doğru tanıtılamadığını ve çayın güçlü yönlerinin anlatılamadığını öne süren Sütlüoğlu, şunları ifade etti:

"Ulusal Çay Konseyi ve çayla ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa 2023 hedefimiz olan 50 bin ton çay ihracatını yapacağımız projeler ve tanıtım çalışmaları ile gerçekleştireceğiz. Çay kültürü Türklerin yaşam tarzını, misafirperverliğini ve kişiliğini yansıtan Türk kültürünün adeta aynasıdır. Fakat ülkemiz kendi kültürel ögesi olan Türk çay kültürünü tanıtmakta geç kalmıştır. Örneğin Japonya'daki 'çay seremonisi' ve İngiltere'deki 'İngiliz beş çayı' kültürü dünyaca ünlüdür. Ulusal Çay Konseyi olarak Türk çayının ve Türk çay kültürünün tanıtımı için bir dizi çalışma faaliyetleri başlattık."

Türk çayının organik ve sağlık yönünü anlatan kamu spotu çalışmalarının konsey tarafından başlatıldığını belirten Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Kamu spotu çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülmektedir. Bir diğer çalışmamız, hayatımızın vazgeçilmez içeceği olan Türk çay kültürümüzün çocuklar tarafında da tanınması ve tanıtılması amacıyla çocukların severek izlediği 'Pepee' isimli çizgi film kahramanını çay kültürümüzle tanıştırmak amacıyla TRT Genel Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, üniversiteler arası, çayda kısa film yarışması düzenlenecektir. Bu yarışma Ulusal Çay Konseyi, ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası ortaklığıyla hazırlanacak."

Sütlüoğlu, Ulusal Çay Konseyi'nin vizyonunu projelerle geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ulusal Çay Konseyi öncülüğünde ve Rize Ticaret Borsası ortaklığı ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Türk Çay Sektöründe Stratejik Marka Yönetimi Eğitim Projesi' gerçekleştirildi. Eğitimde, farklı pazarlar incelendi. Dünyadan ve Türkiye'den farklı uygulamalar üzerine konuşuldu. Katılımcıların fabrikalarında var olan durumların tartışılması sağlandı ve marka değerinin nasıl oluşturulacağı, markanın firmalar, tüketiciler açısından faydaları, marka yaratmada kalitenin, yöneticiler ve çalışanlar için iletişimin önemi anlatıldı, kurum yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Konsey adına tüm proje programlarını yakından takip ediyor ve AB hibe programlarına proje hazırlıklarına devam ediyoruz. Türk çayının tanıtılması, pazarlanması ve markalaşması konusunda çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla çay sektöründeki işletmelerle ortak çalışmalarımızla yolumuza devam edeceğiz."

İmdat Sütlüoğlu, Ulusal Çay Konseyi'nin temel amaçlarından birinin de çay sektörünü bir çatı altında toplamak olduğunu belirtti.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Murat Kaban - RİZE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk Çayının Tanıtım Atağı,çaykur
Link: Türk Çayının Tanıtım Atağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız