Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakanlık çiftçiye verdiği 12 milyonluk desteği geri istedi 

Bakanlık, Çiftçiye Verdiği Primi Geri İstedi

Batmanlı çiftçilere ödenen 12 milyon liralık destekleme priminin geri istediği yönündeki haberlere valilikten cevap geldi.


Bakanlık, ÇİFTÇİYE VERDİĞİ 12 MİLYONLUK DESTEK PRİMİNİ GERİ İSTEDİ (2)

VALİLİK: USULSÜZ İŞLEM SONUCU KAMU ZARARININ TAHSİL İŞLEMİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen yıl arpa, buğday ve mercimek eken Batmanlı çiftçilere ödediği 12 milyon liralık destekleme primini, yüzde 18'lik stopaj vergisinin ödenmediği gerekçesiyle geri istediği yönünde haberler üzerine Batman Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Batman Valiliği, sadece yüzde 18'lik stopaj vergisinin ödenmemesi ile ilgili olmadığı, destekleme primi alan firmaların sahte belge düzenlediğinin de ortaya çıktığını açıkladı. Soruşturmanın Türkiye genelinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bu soruşturma kapsamında Batman'da toplam 3 bin 727 üreticiye haksız olarak ödenen 4 milyon 931 bin TL'nin geri tahsil işleminin devam ettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu konu gerçek mal hareketine dayanmayan, usulsüz iş ve işlemler sonucu oluşan kamu zararının geri tahsil işlemidir. Maliye Bakanlığı vergi müfettişlerince yapılan denetimler, Cumhuriyet Savcılıkları'nca yürütülen soruşturmalar ve Tarım Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişleri'nce yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucunda gerçek mal hareketine dayanmaksızın düzenlenen sahte müstahsil makbuzlarının İl/İlçe müdürlüklerimize ibrazı ve sonucunda, destekleme ödemelerinden faydalanılmasından dolayı oluşan kamu zararının karşılanması maksadıyla, ilgili firma ve çiftçilerden müştereken ve müteselsilen yapılan geri tahsil işlemidir."

5 YILDA 3 BİN 727 ÇİFTÇİ, HAKSIZ YERE 4 MİLYON 931 LİRALIK PRİM ALDI

Valilik açıklamasında, 5 yıllık süre içerisinde yapılan incelemelerde 3 bin 72 çiftçi ve firmanın, sahte belge düzenleyerek, haketmediği halde devletten 4 milyon 931 liralık destekleme primi alındığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Batman'da 2006- 2011 yılları arasında, büyük bir kısmı aynı şahıslardan müteşekkil olmak üzere toplam 3 bin 727 üreticiye haksız olarak ödenen 4 milyon 931 bin TL'nin geri tahsil işlemi yürütülmektedir. Devlet kurumlarının asli görevi vatandaşa hizmet noktasında kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanılmasını sağlamaktır. Bu sebeple gerçek üreticilerin desteklenmesi Tarım Bakanlığı'nın politikası ve Tarım İl Müdürlüğü'nün de görevidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Batmanlı üreticilerine son üç yılda bitkisel üretime destek kapsamında (Mazot, Kimyevi gübre, toprak analizi, sertifikalı tohum-fidan, yem bitkileri, hububat ve Baklagil, Pamuk, Dane Mısır, Organik tarım, Tarımsal Yayım Çalışmaları) toplam 86 milyon 210 bin 378 TL, Su ürünleri ve hayvancılıkla ilgili olarak ise toplam 26 milyon 137 bin 785 TL destek sağladı. Kırsal kalkınma ve yatırımların desteklenmesi kapsamında sulama ve makine ekipman, ekonomik yatırımlar ile GAP süt sığırcılığı alanında toplam 14 milyon 598 bin 715 TL tutarında destekleme yapılırken, kooperatifçilik kapsamında ise 10 milyon 151 bin 731 TL iki yıl ödemesiz, yedi yıl ödemeli kredi kullandırılmıştır." - Batman
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bakanlık, Çiftçiye Verdiği Primi Geri İstedi
Link: Bakanlık, Çiftçiye Verdiği Primi Geri İstedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız