Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Ve Kuraklık Yönetimi Çalışmaları Toplantısı 

TARIMSAL KURAKLIKLA MÜCADELE VE KURAKLIK YÖNETİMİ ÇALIŞMALARI TOPLANTISI

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Çalışmaları İl Yönetim Toplantısı düzenlendi.
 
Müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, İlçe Kaymakamları, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürol Çetin, bazı daire müdürleri, şube müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili çetin toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kuraklık çeşitlerinden, kuraklıkla ilgili mücadele yöntemlerinden ve bunlarla ilgili yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 
Çetin’in konuşmasının ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu tarafından katılımcılara geçmiş yıllarda meydana gelen tabii afetler, tabii afetler sonrası yapılan çalışmalar, geçmiş yıllara ait tutulan istatistik verileri ve bakanlığımızın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.
 
Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz ise konuşmasında Nevşehir’de yapılan barajlardan tarımsal sulama amacıyla basınçlı sulama sistemlerinin devreye sokularak yer altı su kaynaklarının azami ölçüde tasarruflu bir şekilde kullanılmasının önemine değindi.
Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı ise, Orman İşletme Müdürlüğü çalışmalarından bahsederek, İl genelinde değişik yerleşim bölgelerinde oluşturulması planlanan Bal Ormanı hakkında bilgi verdi.
Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, kuraklık mücadelesi ile ilgili bir değerlendirme yaparak, kuraklık çalışmalarında emeği geçen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
08.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarımsal Kuraklık,nevşehir
Link: Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Ve Kuraklık Yönetimi Çalışmaları Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız