Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık 'yalancı bahar' tehdidi altında

 
 
GİRESUN (CİHAN)- Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar sebebiyle oluşan 'yalancı baharın' 2013 üretimi fındığı tehdit ettiğini söyledi. Akbaşlı, "Yaşanan yalancı bahar, yeni mahsul fındıkta mutlaka hasara yol açacaktır" dedi.

Akbaşlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde kış döneminin ortasında olunmasına rağmen adeta yazdan kalma günlerin yaşandığına işaret etti. Sıcaklıkların normal olmadığını vurgulayan Akbaşlı, bu durumun özellikle yeni mahsul fındığı olumsuz yönde etkileyebileceğini aktardı. Akbaşlı, fındığın yılda en az 600 saat soğuklama ihtiyacının bulunduğunu belirterek, fındığın gerekli soğuğu alamaması durumunda ürünün strese gireceğini ve dalında prematüre olarak doğacağını söyledi.

Fındık üreticilerine yaşanabilecek olumsuz durumlarda mağdur olmamaları için mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını tavsiye eden Akbaşlı, "Özellikle son 6-7 yıldır Tarım Sigortaları Havuz Sistemi (TARSİM) fındık tarımında dona karşı bizi sigortalıyor. Sigorta poliçelerimizin yüzde 50´si devlet tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla benim buradan üreticilere tavsiyem, mutlaka ürünlerinin sigortalarını yapması yönünde. Çünkü sigorta çağdaş yaşamın bir gereği. Ne olursa olsun bunu yaptırmak lazım. Hava şartları böyle de olsa, bir başka türlü de olsa sigortamızı yaptırmamız lazım" diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
08.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık yalancı bahar tehdidi altında,Özer Akbaşlı
Link: Fındık 'yalancı bahar' tehdidi altında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız