Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Öğrenciler ikinci yarı yıla süt ile başlayacak 

Okul Sütü Programı kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başladığı pazartesi gününden itibaren öğrencilere süt dağıtılacak.


Okul Sütü Programı kapsamında pazartesi gününden itibaren öğrencilere süt dağıtımı yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda yürütülen ve 11 Şubat itibarıyla 30 bin 885 okulda başlayacak olan Okul Sütü Programı, 14 Haziran'a kadar devam edecek.

Program kapsamında ülke genelinde resmi ve özel okullar ile azınlık okullarının, ana sınıfları ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında bulunan 6 milyon 290 bin 977 öğrenciye her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, programın çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve çocuklara beslenme desteği sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Programın her yıl uygulanmasını planladıklarını, süt dağıtımının tüm Türkiye'de uygulanacağını belirten Kocabıyık, Bakanlık olarak birinci hedeflerinin dezavantajlı çocuklara ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Okul Sütü Programı'nda geçen yıl bazı öğrencilerde süt şekerinin bağırsakta sindirilememesinden kaynaklan laktoz intoleransının yaşandığını ancak bunun besin zehirlenmesi gibi algılandığına dikkati çeken Kocabıyık, ''Sütler bozuk gibi lanse edilmeye çalışıldı. Sonra analiz sonuçlarını aldık. Analiz sonuçlarında sütlerin bozuk olduğu ile ilgili herhangi bir bulguya rastlamadık'' dedi.

Laktoz intoleransının insanların yüzde 80'inde görüldüğünü kaydeden Kocabıyık, bu yıl herhangi bir sorun yaşanmaması için e-okul sistemine veli izin formları yüklediklerini belirtti.

Bir sorunla karşılaşılması durumunda ailelerin ve öğretmenlerin sakin olmasını isteyen Kocabıyık, sütle ilgili bir alerjik bir durum veya laktoz intoleransı olabileceğini ve bu durumda hemen okul müdürleri aracılığıyla en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

Programa ilişkin hazırlıklar, öğretmenlere verilen eğitimler ve materyallerin bulunduğu özel bir internet sitesinin de hazırlandığını bildiren Kocabıyık, öğretmen ve velilerin ''www.okulsutu.com'' adlı siteden merak ettikleri tüm bilgilere ulaşabileceğini söyledi.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
08.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: okul sütü
Link: Öğrenciler ikinci yarı yıla süt ile başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız