Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Temmuz 2025 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

‘Saman ithalatı besiciye yansımadı’
 
 
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ”Et fiyatlarını düşürmek istiyorsak ithal edilen yemleri besiciye vermemiz lazım” dedi.
 
 



Tunç, saman ithalatının besiciye yansımadığını öne sürdü. Tunç, yem sorununun büyüdüğünü iddia ederek, ”Et fiyatlarını düşürmek istiyorsak ithal edilen yemleri besiciye vermemiz lazım. Besicilerin maliyetini bu şekilde düşürürsek halkımız da ucuza et yer. Fakat köylülerimize ithal saman verilmesi yanlış çünkü hayvan sayısı az. O yüzden besicilere yönelik yapılmalı” diye konuştu.



“Piyasayı alevlendiren şey besicinin yem bulamamasıdır” diyen Tunç, şunları söyledi:
“Bu yangını söndürmek için besiciye ithal yem sağlanmalı. Şu anda yem maliyetimiz çok yüksek. Yem fiyatlarında çuval başı 2 lira daha zam geldi.
Bunun maliyeti giderek artıyor. Acilen önlem alınması gerekiyor. Aksi takdirde tüm besiciler zarara uğrayacak. Maliyetlerimiz çok artıyor ancak fiyatlar yükselemiyor. Çünkü yükseldiği an ithalat yapılıyor ve bu da bize çok daha fazla zarar veriyor. Zaten biz fiyatları belirleyemiyoruz. Bu yüzden maliyetimiz düşürülmeli ancak bu şekilde biraz kazanabiliriz.”









http://ekonomi.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
11.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Saman ithalatı besiciye yansımadı
Link: Saman ithalatı besiciye yansımadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız