Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık Üreticilerine Yönelik Alan Bazlı Desteğin Devam Etmesi
 
 

(OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, "Fındık üreticilerine yönelik alan bazlı desteğin devam etmesi, üreticilerimize güç verecek, bölgemize ise ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.



Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası

(OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, "Fındık üreticilerine yönelik alan bazlı desteğin devam etmesi, üreticilerimize güç verecek, bölgemize ise ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık yetiştiricisine yönelik alan bazlı gelir desteğinin 3 yıl daha devam edeceğini ve ödeme miktarlarının ise belirlendiğini anımsattı.

Ödemelerde kademeli olarak bir artışın olacağını ifade eden Gürsoy, "Buna göre Fındık Alanlarının Tespitine Dair Karar gereği ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2012 yılı ürünü için dekar başına 150 lira, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160 lira ve 2014 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak" diye konuştu.

Alınan bu kararların başta fındık üreticisini çok memnun ettiğini vurgulayan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Fındık üreticilerine yönelik alan bazlı destek ödemesi geçtiğimiz yıllarda başlamış ve üreticilerimize dekar başı 1 50 lira verilmişti. Ancak bu ödeme 3 yıl yapıldıktan sonra yeniden başlayıp başlamaması üreticilerimiz tarafından merak konusu olmuştu. Bu süre zarfında bizler de yetkililerle görüşmüş ve dosyalar hazırlayarak bu sürecin uzatılması için çaba vermiştik. Bugün gelinen süreçte bu çabamızın üreticiler adına sonuç verdiğini görüyoruz. Üreticilerimiz kendileri için son derece önemli bu ödemenin devam etmesinden dolayı çok memnundur. Bilinmelidir ki fındık üreticilerine yönelik alan bazlı desteğin devam etmesi üreticilerimize güç verecek, bölgemize ise ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese üreticilerimiz adına teşekkür ederiz."

Gürsoy, fındıkta fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini belirterek, bunun için şimdiden 2013 yılı fındığının stratejisinin belirlenmesini istedi.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Orhan Topal - Ordu








http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
13.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık Üreticilerine Yönelik Alan Bazlı Desteği
Link: Fındık Üreticilerine Yönelik Alan Bazlı Desteğin Devam Etmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız