Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk çiftçisi patpatları çok sevdi 


Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde üretilen patpatlar Türkiye’nin her tarafında kullanılıyor.


1980’li yıllarda Konya’nın Akşehir ilçesinde sondaj makinesi olarak tasarlanan daha sonra Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesindeki araç tamircileri tarafından 'patpat' ismi ile nakliye aracına dönüştürülen vasıta, günümüzde Türkiye’nin birçok yerinde çiftçilere büyük kolaylıklar sağlıyor.

Afyonkarahisar’a bağlı Çobanlar ilçesinde 25 yıldır patpat üretimi ve tamir işi yapan Yunusoğulları Patpat Üretim Atölyesinin sahibi İlyas Kayacık, ilçede aylık ortalama 40 yakın patpatın üretilerek Türkiye geneline satıldığını söyledi. Özellikle zorlu arazi şartlarında yerden bir metre yüksekliği ile çiftçilere ulaşım ve ürün taşımada büyük kolaylıklar sağladığını anımsatan Kayacık, 1,60 metre genişliği ve 3,5 metre uzunluğu ile kullanılan motora göre de 5 tona kadar yük taşıyabilen patpatların çiftçilerin vazgeçilmez araçlarının başında geldiğini söyledi.

Türkiye’de en fazla patpat üretilen yerlerin başında Çobanlar ilçesinin geldiğini anlatan Kayacık, ortalama bir patpatın 10 günde üretildiğini belirtti. Patpatın çok rağbet görmesinin en büyük nedeninin yakıt tasarrufu olduğuna dikkat çeken Kayacık, çiftçilerin bu araçları bir çok alanda kullandığını söyledi.

Üzeri açık olduğu için patpatların genellikler yazın kullandığını anlatan Kayacık, bayanlar da dahil olmak üzere 18 yaşından büyük herkesin bu araçları kullana bildiğini söyledi.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
15.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: patpat
Link: Türk çiftçisi patpatları çok sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız