Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Suda işleri büyüttü şimdi gazoz ve ‘ice tea’ üretecek

 
 
 
2015’te 500 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyleyen Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, “Beyaz ve portakallı gazoz üretimine başlayacağız. Bir başka yeni ürünümüz de ‘ice tea’ olacak” dedi.
 
 
 
 
 
 



Geçen yıl toplam 500 milyon adet su satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, bu yıl yüzde 20 büyüme hedeflediklerini anlattı.
Bu yıl yeni yatırımları arasında ‘alkali su’ üretimi olduğunu belirten Dişli, “Bu yıl pH’ı yüksek suyumuzu piyasaya sunacağız.
Ayrıca beyaz ve portakallı gazoz üretimen başlayacağız. Şu anda tat testleri yapılıyor. Bir başka yeni ürünümüz de ‘ice tea’ olacak” dedi.


500 milyon $ ciro hedefi
 
Rekabet anlayışlarının fiyata endeksli olmadığına dikkat çeken Dişli, “Sırmagrup olarak markaya ve ürüne yatırım yapıyoruz. Fiyat rekabeti içinde olmak istemiyoruz” dedi.

35 ülkeye ihracat
 
Bu yıl 15 milyon euro’luk yatırım yapacaklarını söyleyen Dişli, “2015 yılına kadar 50 milyon euro daha yatırım planlıyoruz” diye konuştu.
 
Şu anda cirolarının 180 milyon dolar olduğunu kaydeden Dişli, 2015’te 500 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtti.
Dünya genelinde 35 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Dişli, şu bilgileri verdi: “Körfez ve Avrupa ülkelerinde ciddi pazar payımız var. Ortadoğu’da Dubai, Kuzey Irak, Suudi Arabistan, Kuzey Afrika en güçlü olduğumuz ihracat ülkelerimiz. Bu ülkelere özel Arapça etiketli satışımız söz konusu. Dubai’de su ve maden suyu pazarında yabancı firmalar arasında lider konumdayız.
Bu yıl ihracat yaptığımız ülke sayısını 50’ye çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda ihracatın payı yüzde 5 oranında. 2013 yılı hedefimiz ise satışın yüzde 10’unu ihracattan gerçekleştirmek. “

İlk 400 arasında
 
Bursa’daki fabrikalarında maden suyu ile meyve aromalı ve vitaminli maden suyu ürettiklerini söyleyen Dişli, şöyle devam etti: “Sapanca ve Burdur’daki fabrikalarımızda ise, doğal kaynak suyu üretimine devam ediyoruz.
Üç su fabrikamız ve Bursa’da kurulu maden suyu fabrikamız toplamda saatte 285 bin şişe/saat üretim kapasitesine sahip. Sırmagrup olarak Türkiye’nin en büyük ilk 400 şirketi arasında yer alıyoruz.
2013 yılı hedefimiz ise Türkiye’nin en büyük ilk 250 şirketi arasına girmek.”

400 milyon şişe maden suyu sattı

Su sektörüyle tanışmadan önce maden suyunun bu kadar faydalı olduğunu bilmediğini söyleyen Davut Dişli, “Bu işe girince maden suyunun ‘sağlık içeceği’ olduğunu anladım. Ciltten kemiğe, sindirim sisteminden, dişlere kadar pek çok faydası var. Geçen yıl 400 milyon adet şişe maden suyu satışı gerçekleştirdik” dedi.
Su tüketimi konusunda da bilincin giderek arttığını vurgulayan Dişli, “Tüketici bu işe önem veriyor ve ne yiyip içtiğini araştırıyor” diye konuştu.

Tüketicisiyle ‘Su’yla mesajlaşıyor

Sırmagrup olarak ambalaja çok önem verdiklerini anlatan Davut Dişli, “2011 yılından bu yana ambalaj üzerine ciddi çalışmalar yapıyoruz.
Hem yurtdışı hem yurtiçinde tasarım ödülleri aldık. Dünyada ‘en iyi tasarım’, Türkiye’de ise ‘üstün tasarım’ ödüllerini kazandık” dedi.
Özel günler için su şişesi tasarladıklarını kaydeden Dişli, “Sevgililer Günü’ne 5 ayrı tasarımla girdik. Her bir şişenin üzerinde farklı aşk mesajları yazdık. Tüketicimizle bu yolla mesajlaşıyoruz. Tüketicilerimiz de bu şişeleri birbirine hediye ederek iletişim kurabiliyor ve bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.







http://ekonomi.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
17.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: haber, haberler, Irak, 2011, saat, 2013, dolar, Bursa, Dubai, Afrika, Arapça, Burdur, üretim, Hediye, Avrupa, ihracat, Tasarım, Sapanca, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Irak, Suudi Arabistan, Sevgililer Günü, önceki habersonraki haber
Link: Suda işleri büyüttü şimdi gazoz ve ‘ice tea’ üretecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız