Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Termik Santrale Tenekeli Protesto 

Termik Santrale Tenekeli Protesto

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde, vatandaşlar maske takıp ellerindeki tenekelere sopalarla vurarak termik santral yapılmak istenmesine tepkilerine gösterirken, ÇED toplantısı iptal edildi.


Hattat Holding'e bağlı HEMA Endüstri A.Ş.'nin, Amasra'nın Tarlaağzı Köyü'nde yapmak istediği termik santralle ilgili olarak bugün köyde bulunan Kuran kursu binasında ÇED toplantısı yapılmak istendi. Bartın Platformu'nun organizasyonu ile yaklaşık 200 kişi 'Termik santral istemiyoruz' yazılı dövizlerle toplandı. Jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kişiler maske takıp, tenekelere sopayla vurup düdük ve davul çalarak tepkilerini gösterdi. Bazı köylü kadınlar ise ellerindeki lahanaları göstererek termik santral kurulması durumunda tarım arazilerinin zarar göreceğini söyledi.

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen ve yetkililer tepkiler üzerine toplantı salonuna girmeme kararı aldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri halkın tepkisi nedeniyle, "Halk bilgilenmek istemedi ve toplantı yapılamadı" yazılı tutanak tutarak toplantıyı iptal etti.

Vatandaşlara hitaben konuşan Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur, "Bu tutanak gösteriyor ki halkımız termik santral konusunda bilgilenmek istemiyor. Çünkü Amasra ve Bartın halkı 30 yıldan beri bu bela ile uğraşıyor. Bu toplantı hukuksuz olarak tekrar Bartın halkının önüne getirildi" dedi.

Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ise "Daha önce Bartın'da yapılan bilgilendirme toplantısını yaptırmamıştık. Sonra format toplantısı için Ankara'ya gittiğimizde o toplantı da format verilmemişti. Bize göre hukuksuz olarak yeniden bilgilendirme toplantısı yapılmak isteniyor. Şirket termik santralden vazgeçmiyor. Çünkü burada yaşamıyorlar, yaşasalar onlar da karşı çıkar" diye konuştu.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Tarlaağazı ve Gömü köylerinde yaşayan insanlarımızın sağlığını hiçe sayacak bu girişimden kurtulmanız için her zaman yanınızda olacağız. Termik santral kurmaktan vazgeçilinceye kadar bu mücadelemiz sürecek. 1/100 binlik çevre düzeni planında Amasra'ya santral kurulamaz diyor. Ama hukuk tanımadan bu işler yapılmak isteniyor. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Toplantının iptal edilmesi üzerine vatandaşlar dağıldı. - Bartın -
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Termik Santrale Tenekeli Protesto
Link: Termik Santrale Tenekeli Protesto




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız