Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
12 Yem Fabrikası Birleşti, tarım kredi yem 

12 Yem Fabrikası Birleşti

Yem fabrikaları 'Tarım Kredi Yem' çatısı altında birleşti.

KAYSERİ - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "Farklı marka ve isimlere sahip 12 tane yem fabrikamız vardı. Bunları 'Tarım Kredi Yem' adı altında birleştirdik. Mart ayından itibaren 'Tarım Kredi Süper Yem' olarak aynı kalite ve markada yem üreteceğiz" dedi.

Kayseri Bölge Birliği'nce kentteki bir restoranda düzenlenen 2012 yılı faaliyetlerinin değerlendirilme toplantısında konuşan Kutlu, çiftçiye hizmeti bir ibadet gibi gördüklerini ve bu bilinçle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Çiftçinin gayretine destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Kutlu, kooperatif çalışanlarına çiftçiye hizmette sınır tanımamaları tavsiyesinde bulundu.

Kooperatifin çalışmalarını da değerlendiren Kutlu, "Çiftçi borçlarının ertelenmesine afmış gibi bakılıyordu. Halbuki borç, yüzde 5 faizle bir yıl sonraya erteleniyordu. Çiftçi borcunu ödemediği için yeni kredi veremiyorduk. O da tefeciye ya da özel bankalara gidiyordu. 'Çiftçiye ertelemeyi boş ver, borcunun yüzde 60'ını öde, sana yine kredi verelim' dedik. Çiftçi buna teveccüh gösterdi. Bu yıl kooperatif tarihinde ilk kez geçtiğimiz yıl sonu itibariyle yüzde 92,39 tahsilat oranı yakaladık" dedi.

12 fabrika tek çatı altında toplandı

Son iki yılda kooperatif tarihinde ilklere imza attıklarını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

"2012'de kooperatif tarihinde ilk kez 4 milyar 325 milyon liralık bir kredi hacmine ulaştık. Bunlar rekor. Ayrıca 150 yıllık kooperatif tarihinde yine uzun zamandır yapılmayanı hayata geçirdik. Farklı marka ve isimlere sahip 12 tane yem fabrikamız vardı. Bunları 'Tarım Kredi Yem' adı altında birleştirdik. Mart ayından itibaren 'Tarım Kredi Süper Yem' olarak Türkiye'nin her yerinde aynı kalite ve markada yem üreteceğiz."
 
Toplantıda konuşan Kayseri Bölge Birliği Müdürü Ali Sarı ise birlik olarak eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini, 2012 yılında 142 eğitim ve seminerle 427'si personel, 5 bin 226'sı ortak çiftçi olmak üzere 5 bin 795 kişiye eğitim verdiklerini söyledi.
Birliğin mali durumu hakkında da bilgi veren Sarı, "2012'de 75 kooperatif kar ederken, 43 kooperatifimizde özellikle kuraklıktan dolayı zarar etti. 2012 yılının vadesi gelmemiş kredi alacakları 193 milyon 102 bin lira. 2012'de ertelenen kredi ise 69 milyon 364 bin lira. Ortaklarımızın borcunu bir yıl vade ile erteledik. Kooperatiflerimiz kredi kullandırma bilincine, ortaklarımız da kullanılan kredinin geri ödeneceği bilincine ulaşmış durumda" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım Kredi Yem, tarım kredi, yem
Link: 12 Yem Fabrikası Birleşti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız