Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Topladıkları Gıda Atıklarıyla Solucan Üretiyorlar

Çevre ve halk sağlığına önem veren Kartal Belediyesi bir ilke daha imza attı.

Çevre ve halk sağlığına önem veren Kartal Belediyesi bir ilke daha imza attı. Dünyayı tarımsal kirlilikten korumak ve kimyasal gübreye alternatif olarak solucan gübresi üretimini hayata geçirdi.

Kartal Belediyesi, sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla bir ilke daha imza attı. Tarımsal kirliliği korumak üzere kimyasal gübreye alternatif olarak solucan gübresi üretimini hayata geçirdi. Kartal Belediyesi semt pazarlarında kullanılmayan sebze atıklarını toplayıp, California solucanlarının üretiminde kullanarak ekonomiye katkı sağlıyor. Belediye ekipleri tarafından pazarlardan toplanan sebze ve meyve atıkları solucanların gübre yapmaları için kullanılıyor. Özel olarak yetiştirilen solucanlar yedikleri kadar gübre üretiyor.

Kartal Belediyesi ve Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol ile, kırmızı solucanların üretimini yaparak ekonomiye katkı sağlanmayı hedefliyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, üretilen kırmızı solucanlar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Solucanların anavatanının Avusturya olduğunu belirten Öz, "Çevremiz giderek kirleniyor. Anavatanı Avusturya olan bu solucanlar, pazarlarda atılan marul, kereviz, havuç ve meyve kabuklarını yiyerek gübre üretiyor. 1 solucan 1 gram yiyerek, 1 gram gübre üretiyor. Bu solucanlar evlerimizde de beslenebilir. Ekonomiye de böylelikle katkı sağlanmış oluyor" dedi. - İstanbul - (İHA)

Ekleme Tarihi
22.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Topladıkları Gıda Atıklarıyla Solucan Üretiyorlar
Link: Topladıkları Gıda Atıklarıyla Solucan Üretiyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız