Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvansal Tarım Biga'da Konuşulacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Çanakkale ve bölgesindeki ekonominin lokomotiflerinden biri olan hayvansal tarımın çeşitli yönleriyle ele alınacağı "Sığırcılık Çalıştayı"nın kente ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Çanakkale'nin Biga ilçesinde Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Seminer Salonunda yapılacak olan Sığırcılık Çalıştayı, Ziraat Fakültesi koordinasyonunda, üniversitenin liderliğinde ve Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanlığı'nın katkılarıyla Biga'daki tarım ve hayvancılıkla ilgilenen STK'ların katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur Çalıştay öncesi yaptığı açıklamada, "Hayvancılıkta tarımın çok önemli unsurlarından, insanlarımızın sağlıklı beslenmesi üretken beyinlerimizin oluşturulmasında hayvansal kaynaklı gıdaları önemsiyoruz. Sığırcılık bu anlamda gerek süt üretimi ile gerekse et üretimiyle tarıma çok ciddi katkılar üreten bir sektör. İnsanlarımızın tüketimleri alışkanlıkları giyimi ve gereksinimleri dikkate alındığında hayvancılığın hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Sığırcılık,hayvancılığın çok önemli bir parçası. Ülkemizdeki hayvancılıktan üretilen değer toplama vurulduğunda,

ülkemizdeki hayvancılığın sığırcılık ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Biga ve Çanakkale'nin de sığırcılıktaki yerini bildiğimize göre ülkemiz ölçeğinde, bu yaptığımız çalıştayın ülke hayvancılığına ve ülke tarımına çok önemli katkılar üreteceğini düşünmemiz gerekir. Üniversite olarak biz bu bilinçteyiz. Üniversitemizin yaptığı bu etkinlik Üniversitemizin değerine çok ciddi katkılar sağlayacak. Değerli bilim insanlarımızla beraber Biga'ya gideceğiz, oradaki bilim insanlarımız STK temsilcileri, firma temsilcileri, üreticilerimiz ve farklı disiplinlerdeki hocalarımız bu işin içerisinde yer alacaklar.

Biga'dan ve civar ilçelerden gelen insanlarımızı, konuyla ilgili olan kişileri eğiteceğiz eğitmeye çalışacağız" dedi.

Çalıştayı kitap haline getirileceklerini belirten Uğur, "Biz de onlardan bir şeyler almaya çalışacağız çünkü bu karşılıklı bir süreç. Sonuçta tarımın ve hayvancılığın tek taraflı düşünülmemesi lazım. Karşılıklı etkileşim halinde sorunlara çözüm üretecek faydalar bekliyoruz. Bu çalıştay bittikten sonra elde ettiğimiz bu bulguları kamuoyuyla paylaşacağız. Çalıştay'da yapılan sunumlar, konuşmalar, katkılar ve değerlendirmeleri bir kitap haline getirmeyi de planlıyoruz. Bu kitabı haline geldikten sonra yine ülkemizin ilgili birimleriyle Biga'nın önemli örgütleriyle, yetiştiricilerle, kooperatiflerle, fakülte ve bölümlerimizle paylaşacağız" diye konuştu. - Çanakkale - (İHA)

Ekleme Tarihi
24.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hayvansal Tarım Biga'da Konuşulacak
Link: Hayvansal Tarım Biga'da Konuşulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız