Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Otlatma planı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi

MERSİN (CİHAN)- Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Mersin Şube Başkanı Mehmet Akdoğan, otlatma yönetmeliğinin çok yerinde bir karar olduğunu söyledi.


Akdogan, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer'i ziyaret ederek otlatma planı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akdoğan ziyarette yaptığı konuşmada, hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin otlatma nedeniyle yıllarca sıkıntı çektiğini söyledi. Bu sıkıntı nedeniyle devlet ile halkın zaman zaman karşı karşıya geldiğini vurgulayan Akdoğan, "Ancak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu otlatma yönetmeliğiyle bu sorun çözülmüş oldu. Bundan dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ayrıca hayvanlarımızı otlattığımız meralarda yapılan ıslah çalışmaları bizleri son derece memnun etti." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise otlatma yönetmeliğinin resmi gazetede yayımlanmasının ardından çalışmalara başladıklarını kaydetti. Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve şube müdürlerinin birkaç defa Mersin’e gelerek çalışmaları yönlendirdiğini ifade eden Acer şöyle devam etti: "Türkiye’nin ilk otlatma planı Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, Yeşilovacık Orman İşletme Şefliği tarafından tamamlandı ve ilan ettik. Şu an itibariyle 44 orman işletme şefliğimizin otlatma planları hazırlandı. Orman Haftası içinde tüm Yörüklerimizin katılacağı bir törenle ilan etmek istiyoruz.”

Yapılan görüşmelerde ise 23 Mart 2013 günü saat 14.00’te Yörüklerin yoğun bir şekilde katılacağı açık alanda yapılacak bir törenle otlatma planlarının ilan edilmesine karar verildi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: hayvancılık, koyun, keçi,
Link: Otlatma planı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız