Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
chobani 

Yoğurt almanın tam zamanı!



Ketçabı portföyünüze katmak için geç kalmış olabilirsiniz fakat yoğurt için hala zamanınız var.



THE LİRA - Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın 23 milyar dolar ile rekor fiyata satın aldığı Heinz'ı portföyünüze eklemek için geç kalmış olabilirsiniz. Fakat giderek büyüyen yoğurt sektörüne yatırım yapmak için henüz geç kalmadınız..

BusinessInsider'da yer alan makalede, ketçap ile yoğurt gibi gıda ürünlerinde artan karlılığa dikkat çekildi.

Kategorize edilen yoğurdun tüketici ürününe dönüşmesinin yatırımcıların henüz büyümenin ilk aşamalarında olan sektöre yatırım yapmalarına neden olabileceği kaydedildi.

S&P Capital IQ tarafından yayımlanan raporda, gıda sektöründeki alımlarla yoğurdun payının artacağı beklentisine yer verildi.

S&P analisti Todd Rosenbluth, müşteri sadakatinin yüksek olduğu yoğurdun benzer bir cazibeye sahip olduğunu, bu noktada asıl önemli olanın, yatırımcıların hangi markaya yatırım yapacağı konusu olduğunu söyledi.

Ketçap-yoğurt karşılaştırmasına ilişkin olarak, Heinz anlaşmasının gıda sektöründeki şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük alım anlaşması olduğu kategori-öldürücü olarak nitelenen anlaşmanın sektöre yeni girişler için cesaret kırıcı olduğunu belirtti.

Sektörün amiral gemisinin ABD pazarının yüzde 59'una sahip olurken küresel satışların yüzde 30'una sahip olduğu kaydedildi.

Benzer şekilde yıllardır sağlıklı bir aperatif olarak satılan yoğurtun, Yunan-stili yoğurdun giderek popüleritesinin artmasıyla temel gıda maddesine haline gelmeye başladığı dile getirildi.

Hızla büyüyen pazarda lider olmak için pek çok şirketin yarış içinde olduğu ve sektörde rekabetin gelecek için umut vaadettiğinin göstergesi olduğu yorumuna yer verildi. S&P, yoğurdun büyük bir işe dönüşmekte olduğunu bildirdi.

ABD’nin en büyük yoğurt üreticilerinden Erzincanlı Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu Chobani'nin kısa sürede 1 milyar dolarlık satışı yakalayarak herhangi bir süpermarket ürününden çok daha hızlı bir aşama kaydetttiği kaydedildi.

Chobani'nin yanısıra Avrupalı yoğurt üreticisi Danone, ABD'li General Mills gibi dev markaların Yunan yoğurt segmentlerinin hızlı büyüme kaydettiği ifade edildi.

Daha küçük bir gıda üreticisi olan Hain Celestial'in diğer organik gıdalarla ile birlikte en hızlı büyüyen Yunan ürünlerine sahip olduğu bildirildi.

Yunan yoğurdunun Yunanistan’daki lider üreticisi Fage'in, New York'ta dünyanın en hızlı büyüyen yoğurt sermayesine sahip tesisine sahip olduğu belirtildi.

Yunan yoğurduna yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından Danone'nin sektörün en saf oyuncusu olduğunu kaydeden S&P analisti Carl Short, ''Yoğurt, Danone'nin kanında var'' yorumunda bulundu.

Kötü giden bir ekonomik ortamda dahi ürünün satışlarının sabit bir şekilde devam ettiğinin bildirildiği S&P yorumunda, hisse için yönün yukarı olduğu kaydedildi.

Makalede, NPD Group Raporu'nda ise, resesyon döneminde dahi yoğurt satışlarının ikiye katladığı yorumuna yer verildi.











http://www.thelira.com/

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: yoğurt
Link: Yoğurt almanın tam zamanı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız