Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayısı ağaçları için 19 Mayıs 

"Kayısı ağaçları için 19 Mayıs'a kadar don riski var"

 
MALATYA - Malatya İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, kayısı ağaçları için 19 Mayıs’a kadar don tehlikesinin devam ettiğini, çiftçilerin, ağaçlarını don ve dolu riskine karşı sigorta yaptırmalarının yerinde olacağını söyledi.

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş (TARSİM), Malatya’da ziraat odaları ve birlik yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, burada yaptığı konuşmada, Malatya’daki üreticilerin üretim ile ilgili ciddi sorunları olduğunu, 19 Mayıs’a kadar don tehlikesinin devam ettiğini belirtti. Asma, don ve dolu teminatının çiçeklenme ile başladığını ve üreticilerin sigorta yapmaları için geç kalmamalarını önerdi.

Malatya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini, devlet destekli tarım sigortalarının teminatları içerisinde bulunan bir hasarın meydana gelmesi halinde, 2090 Sayılı Afet Kanunu'nun işletilemeyeceğini ifade etti. Selvi, üreticilerin problem yaşamamaları için sigorta yaptırma hususunda özen göstermelerini istedi.

Toplantıda, devlet destekli tarım sigortalarının 2007 yılından bugüne kadar olan üretim değerleri, 2013 yılı değişiklikleri, poliçe son kabul tarihleri, üreticilerin, poliçe düzenlenirken dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı. Toplantıya; Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, ilçe ziraat odası başkanları, üretici birlik başkanları, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak katıldı.
(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: kayısı don riski
Link: Kayısı ağaçları için 19 Mayıs'a kadar don riski var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız