Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ladik 

Ladik'ten 2.5 milyon TL'lik yatırım atağı


Üretim kapasitesini artırmak için yatırım atağı başlatın Ladik Akdağ Su, 2.5 milyon TL yatırımla yeni bir fabrika kuruyor.


SAMSUN - Üretim kapasitesini artırmak için yatırım atağı başlatın Ladik Akdağ Su, 2.5 milyon TL yatırımla yeni bir fabrika kuruyor. Önümüzdeki yıl açılması planlanan fabrikada üretim kapasitesinin yüzde 65 artması öngörülüyor.

Şirketin kurulduğu 2002 yılında, faaliyete başladığı Soğanlı Köyü'ndeki fabrika binasından Ladik'te 5 bin 500 metrekaresi kapalı, toplam 16 bin 500 metrekare alana sahip fabrikasına 2007'de taşındığını anlatan Ladik Akdağ Su Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mısırlı, kapasite artırımı ve teknolojiye dönük yeni makine yatırımlarıyla faaliyete başladıkları dönemde günde 6 bin olan koli üretim kapasitesinin 5 kat artarak 30 bin koliye çıktığını söyledi. Mısırlı, bu sene 9 bin 250 metrekarelik alanda 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi inşaatına başladıklarını ve yıl sonuna kadar bitmesini öngördüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi: "2014 yılı mart ayına kadar makinelerimizi de temin ederek faaliyete başlamayı planlıyoruz. Bu fabrika ile kapasitemiz daha da artacak. Yatırımın maliyeti 2,5 milyon TL. Bu yatırımla birlikte yüzde 65 oranında büyümeyi hedefliyoruz."

Mısırlı, fabrikanın faaliyete başladığı dönemde 13 olan çalışan sayısının bugün 49 olduğunu, yeni yatırımla birlikte bu sayının 55'e çıkacağını söyledi.

Doğru rekabet şartları yakalanmalı

Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere ağırlıklı olarak 3 bölgede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Mehmet Mısırlı, her firmanın kendi bölgesinde satış ve pazarlama ağı kurmasıyla daha düzenli ve sağlıklı bir rekabet yakalanacağını ifade etti.

Mısırlı, bilinçsiz yapılan yatırımların da haksız rekabete neden olduğuna işaret ederek, "Yeni kurulan firmalar arz ve talebi dengeli şekilde ayarlayamıyor, fizibilite çalışmalarını düzgün yapmamıyor. Bu firmalar ya batıyor, ya da bizleri de etkileyecek fiyat farklılıklarına sebep oluyor" dedi. Sağlık bakanlığının yaptığı denetimlerin çok yerinde ve doğru olduğunu vurgulayan Mısırlı, bu denetimler sayesinde doğru üretim, yıllık izlemeler ve tüm parametrelerin kontrol edilerek kaliteli suyun ortaya çıktığını kaydetti.    
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ladik, 2.5 milyon TL, yatırım atağı
Link: Ladik'ten 2.5 milyon TL'lik yatırım atağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız