Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık ve çay üreticisinin kullandığı krediye faiz indirimi için 5 Mart son gün 

Fındık ve çay üreticisinin kullandığı krediye faiz indirimi için 5 Mart son gün

TRABZON (CİHAN)- Karadeniz Bölgesi’nde fındık ve çay üreticilerinin aldıkları tarım kredisinin faizini indirimli ödeyebilmek için verilen süre 5 Mart’ta sonra erecek.
 
Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Bakanlar Kurulu kararnamesine göre bitkisel ve hayvansal üretime yüzde 50 ile yüzde 100 faiz indirimi uyguladıklarını belirterek, “Eylül 2012’den beri kullanılan kredilerin de kapsama dahil olduğu kredilerde bir faiz indirimi söz konusu. Bu indirimden yararlanabilmek için birkaç günlük süre kaldı. Çiftçilerimizin elini çabuk tutup son güne bırakmamalarında yarar var.” dedi.

Bölge Müdürü Kurt, kooperatiflerinin indirimli kredileri her yıl Bakanlar Kurulu kararnameleri esaslarına göre kullandırıldığına dikkat çekerek, “Fındık üreticilerimizin bu imkandan faydalanmalarını çok önemsiyoruz. Bunun için tüm üreticilerimizi kooperatiflerimize çay içmeye davet ediyoruz. Kredisi indirimliye çevrilen üreticilerimiz hem daha az faiz ödüyor, hem de cebinden fazladan para çıkmadan Tarsim Sigortası’nı da yaptırmış oluyor.” şeklinde konuştu.

Süleyman Kurt, konu ile ilgili şunları söyledi: “Bundan böyle üretici eğer sigortasız kredi kullanmış ise kuraklıktan kaynaklı ödeme veya borçların faizsiz ertelenmesi gibi uygulamalardan faydalanamayacak. Bunun en yakın uygulamasını 2012 yılında yaşadık. Sigortasını yaptırıp indirimli kredi kullanan üreticilerimiz kuraklıktan kaynaklı kredi borçlarını faizsiz ertelerken, indirimli kredi kullanmayanlar bu imkandan faydalanamadı."

İndirimli kredi kullandırma çalışmalarının halen tüm ürünlerde devam ettiğini söyleyen Bölge Müdürü Süleyman Kurt, fındıkta son günün 5 Mart tarihi olduğunu, çay başta olmak üzere diğer ürünlerde ise uygulamanın devam ettiğini söyledi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
02.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık ve çay üreticisi
Link: Fındık ve çay üreticisinin kullandığı krediye faiz indirimi için ,,,,




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız