Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz 

VALİ LEKESİZ: "TARIM BİR ZENGİNLEŞME SEKTÖRÜDÜR"
 
 

HATAY (İHA) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Tarım sulama alanlarının bir kısmı 2014’de yada en geç 2017’de hayata geçecek sulama yatırımları ile beraber ilin sulanabilir toplam ekonomik tarım arazilerinin yüzde 90’dan fazlasının sulanabilir hale geleceğini söyledi.
 
 
Vali Lekesiz, Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı 2012 Değerlendirme Toplantısı'nda bu planı yaparken tarım sektörünün sadece bizim geçimimizi temin etmeye yarayan bir sosyal alan olduğunu değil, aynı zamanda zenginleşme sektörü olduğunu söylediklerini ifade etti. Lekesiz, "Alt yapıyla sulama hizmetlerimizin tamamlanması ve planın her yönüyle iyi uygulanması sonucunda Hatay tarım sektörü, ülkemize bugün olduğundan çok daha fazla katma değer kazandıracak. Plan çerçevesinde ilimiz genelinde ürün deseni haritası oluşturuldu. Yaklaşık 972 veri analiz edildi ve hangi bölgemizde, dünya piyasaların da ihtiyaç duyduğu ürün yetişir bunlar belirlendi. Daha sonra planla beraber köylere kadar bu ürünler dağıtıldı. Yine bu kapsamda 460 bahçe kurduk, 250 bin ihracata yönelik meyve fidanı dağıttık. Bunların hepsinin meyvelerini de almaya başladık. Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planıyla 2010 yılında 3 milyar olan Hatay'ın tarımsal üretim oranı, geçtiğimiz yıl3 milyar 350 milyon liraya yükseldi" dedi.
 
Vali Lekesiz, hayvancılık sektöründe de önemli bir mesafe aldıklarını belirterek planın yürürlüğe girmesiyle birlikte 2010 yılında toplam 8 bin 500 ton et üretiminin 2012 yılında 12 bin tona çıktığını belirtti.
 
Vali Lekesiz, alt ve üst yapı hizmetlerine ilişkin olarak tarım sektörüyle ilgili topraktan sofraya kadar dünyadaki birikimler neyse hepsinin bu plana yansıtıldığını belirtti.
 
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in açılış konuşmasının ardından Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı Koordinasyon Sorumlusu Ziraat Mühendisi Fikriye Mavi, planla birlikte 2 yılda yapılan çalışmaların değerlendirmesi konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Ekleme Tarihi
07.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Vali Lekesiz. Tarım Bir Zenginleşme Sektörüdür
Link: Vali Lekesiz: ‘Tarım Bir Zenginleşme Sektörüdür’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız