Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Sigortalarına İlgi Arttı 

Tarım Sigortalarına İlgi Arttı



"Son dönemlerde üreticilerimizin tarım sigortalarına olan ilgisi daha da artmaya başladı" dedi.


Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım sigortaları kanununun çıkmasının ardından çiftçilerin tarım sigortasına olan ilgisinin arttığını belirtti.

Her geçen yıl başvurularda artışın gözlendiğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Tarım sigortaları kanunu 2006 yılında çıktı. Burada özellikle çiftçilerimizin tarımsal üretimde risk noktasında dolu, don, sel ve taşkın gibi afetlere karşı korunması hedeflenmekte. Bu kapsamda çiftçilerimiz tarım sigortalarına yavaş yavaş itibar etmeye başladı. Son dönemlerde üreticilerimizin tarım sigortalarına olan ilgisi daha da artmaya başladı. Bu tarım sigortaları devlet destekli olarak yürütülmekte. Bilindiği üzere TARSİM denilen bir havuz oluşturuldu. Bu havuz tamamen devlet destekli olarak yürütülmekte. Üreticilerde yaptırmış oldukları ürünlerle ilgili sigorta prim bedellerinin yüzde 50'sini devlet tarafından karşılanmakta. Yüzde 50'si de çiftçilerimizin ürünü hasat ettikten sonra karşılanmakta ve ödenmekte."

-"Sigorta yaptırmayan yararlanamaz"-

Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin olası afetlerin ürünlerine zarar vermesi durumunda kendilerine tanınan haklardan yararlanamayacağını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

"Bugün 30'un üzerinde doğal afet oluşmakta. Bunların önemli bir kısmını da meteorolojik afetler oluşturmakta. Bu kapsamda devlet, üreticilerin yaşayabilecekleri tarımsal üretimle ilgili hasarlarını en aza indirmek ve yaşayacakları sıkıntıyı gidermek anlamında tarım sigortalarını sürekli gündemde tutuyor. Üreticilerimizin bu desteklerden yararlanabilmesi ancak tarım sigortasını yaptırmasıyla mümkün olabiliyor."

Sağlam, bölgede olası don olayının yaşanması durumunda tarım sigortasına başvuran fındık üreticilerinin diğerlerine oranla çok daha şanslı olduğunun bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.









http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
07.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarım Sigortalarına İlgi Arttı
Link: Tarım Sigortalarına İlgi Arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız