Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Temmuz 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Geçen yıl en çok veterinerler iş buldu 

Geçen yıl en çok veterinerler iş buldu


Veterinerlerin işgücüne katılım oranı yüzde 88,1 olurken, ikinci en yüksek katılım mühendislikte yaşandı.



İSTANBUL- Geçen yıl Türkiye'de istihdama katılma oranı en fazla olan meslek grubu yüzde 88,1 ile veterinerlikte gerçekleşti. Meslekler arasında en düşük katılım ise yüzde 72,3 ile öğretmen eğitimi ve eğitim bilimlerinde oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2012 yılında Türkiye'de istihdama katılım oranı yüzde 50 oldu. Bu oran 2011 yılında gerçekleşen yüzde 49,9 ile karşılaştırıldığında yüzde 0,1 artış gösterdi.

Yüksekokul ve fakülte mezunları arasındaki mesleki dağılıma bakıldığında iş gücüne katılım oranının en fazla gerçekleştiği alan yüzde 88,1 ile veterinerlikte oldu. Onu yüzde 86,5 ile "Mühendislik ve işleri" takip etti. Mühendislik ve işlerinde sonra ise sırasıyla yüzde 86,1 ile hukuk, yüzde 85,2 ile "Ulaştırma hizmetleri ve çevre koruma", yüzde 85,1 ile de sağlık izledi.

Öğretmen ve gazetecilerin işi zor

İşgücüne katılım oranının en düşük olduğu alan yüzde 72,3 ile öğretmen eğitimi ve eğitim bilimlerinde yaşandı. Onu yüzde 75,1 ile gazetecilik ve enformasyon, yüzde 76,2 ile sanat, yüzde 76,4 ile de sosyal bilimler ve davranış bilimleri takip etti. Toplam işgücüne katılım oranı 2011 yılında yüzde 49,9 olarak gerçekleşti. Veterinerlik, yüzde 88,5 ile 2011 yılında da istihdama katılım oranının en yüksek olduğu alan oldu.

Veterinerliği yüzde 88,2 ile mühendislik ve işleri, yüzde 87,2 ile sağlık, yüzde 85,7 ile de ulaştırma hizmetleri ve çevre koruma izledi.
2011 yılında İşgücüne katılım oranının en düşük olduğu alan yüzde 72,4 ile sanatta gerçekleşti. Sanatı yüzde 72,8 ile öğretmen eğitimi ve eğitim bilimleri, yüzde 75,5 ile de beşeri bilimler ile sosyal ve kişisel hizmetler takip etti.








http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
08.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: veteriner
Link: Geçen yıl en çok veterinerler iş buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız