Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk balıkları Sırbistan sofralarını süsleyecek 

Türk balıkları Sırbistan sofralarını süsleyecek

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri, Sırbistan’da tanıtım atağına kalktı. 4-6 Mart 2013 arasında düzenlenen Foodrex Culinaria Fuarı’na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Türk su ürünlerini tanıttı. Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ve Devlet Bakanı Dr. Suleyman Ugljanin ile görüşen STG heyeti, önümüzdeki günlerde Sırp ithalatçıları Türkiye’deki alım heyeti organizasyonunda ağırlamak için çalışmalara başladı.
 
 
STG Başkanı Melih İşliel, Sırbistan’ı Balkanlar'ın en kilit ülkesi olarak niteledi ve Sırbistan pazarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Haziran ayında Türk Günü düzenleneceğini, STG olarak katılacaklarını bildiren İşliel, “Ünlü Türk aşçılarımız, burada Türk su ürünlerinden hazırlayacakları yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Başbakan Yardımcısı Ljajic de Sırbistanlı su ürünleri ithalatçılarından oluşan bir alım heyetinin Türkiye’yi ziyareti konusunda destek verecek.” dedi.

Her yıl on binlerce Türk vatandaşının Sırbistan üzerinden Avrupa’nın birçok ülkesine seyahat ettiğini ve Türkiye’nin, Sırbistan ile ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçladığını anlatan İşliel, şöyle devam etti: “İki ülke arasında siyasi, ekonomik ve diğer tüm alanlarda önemli anlaşmalar imzalandı, ayrıca serbest ticaret anlaşması var. Zaten tarihten gelen birçok ortak yanımız var. Bunları konuştuğumuz lisanda, ortak kelimelerde, yemekte görebilirsiniz. İlişkilerimizin önemli itici gücü ekonomik ilişkilerdir. Ticaret hacmimiz 500 milyon doları geçmiş durumda, bunun kısa zamanda 1 milyar dolar ve daha da ileriye gideceğinden eminiz. Artan ticaret hacminden, su ürünleri sektörü olarak büyük dilimi almak istiyoruz.”

'THY, MESAFELERİ YAKINLAŞTIRIYOR'

İstanbul-Belgrad arasında Türk Hava Yolları (THY)'nın 10 seferi bulunduğunu, bunu kısa süre sonra 14’e çıkaracağını kaydeden STG Başkanı İşliel, “Belgrad, Türkiye’ye 1 saat 45 dakika mesafede. Geçen sene 150 bin Sırp turist Türkiye’yi ziyaret etti. Türk işadamlarının Sırbistan’a daha çok yatırım yapması, bilhassa tarım sektöründeki fırsatları değerlendirmesi ve özellikle Türk şirketlerinin Sırbistan’da yapılacak büyük altyapı çalışmalarında sorumluluk alması çok arzu edilen konular. Türkler, Osmanlı İmparatorluğu ile yüzyıllar boyunca Balkanlar'da bulundu. Ortaklıkları işbirliğine, diyaloğa ve dostluğa yöneltmek için çaba gösteriliyor. İki ülke arasındaki dostluktan, daha güzel bir ekonomik işbirliği çıkacağı ümidini taşıyoruz. İhracat olanaklarının yanında, yerinde üretimle tüm AB ve Balkan ülkeleri pazarına erişmek mümkün. Şu anda en fazla dondurulmuş alabalık ihraç ettiğimiz bu pazara ihracatımızı arttırmak ve çeşitlendirmek için çaba gösteriyoruz.” diye konuştu. (CİHAN) 

Ekleme Tarihi
09.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türk balıkları, Sırbistan, sofra, balıkçılık, balık
Link: Türk balıkları Sırbistan sofralarını süsleyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız