Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Nükleer Karşıtlarının Eyleminde Arbede

Mersin'de nükleer karşıtları tarafından Japonya'daki Fukişima Nükleer Santral kazasının yıl dönümünde düzenlenen 'insan zinciri' eyleminde, polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.


Mersin Nükleer Karşıtı Platformu tarafından düzenlenen 'insan zinciri' eylemi, kalabalığın İnönü Bulvarı üzerindeki Balıkçı Barınağı'nda toplanmasıyla başladı. Renkli görüntülere sahne olan eyleme çevrecilerin yanı sıra CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Burada bir açıklama yapan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, nükleer santrallerde alınan tüm tedbirlere ve güvenlik önlemlerine rağmen kazaların engellenemediğini, bu kazaların radyasyon felaketine dönüşerek insan ve çevre sağlığına ciddi zararlar verdiğini savundu. Güvensiz, kaza riskleri çok yüksek ve pahalı olan nükleer santrallerin, ülkemizin enerji sorununu çözemeyeceğini ileri süren Aslan, "Deprem kuşağında olan ülkemizde nükleer santraller kurulamaz. Akkuyu Nükleer Santrali, ülkemizi nükleer çöplük haline getirecek, sağlığımızı bozacak, bölgemizin

tarımına, turizmine çok büyük darbe vuracak ve kamu kaynaklarımızı zarara uğratacaktır. Bizler Mersin'den bir kez daha sesleniyoruz; dünyanın vazgeçtiği, kirli teknolojilere sahip olan nükleer santrallere karşıyız" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, bu direnişin sadece nükleer santrale karşı değil, emperyal güçlerin karşısında örgütlenen önemli bir direniş olduğunu belirterek, bu direnişin Sinop'a örnek olacağını söyledi. Vahar Seçer de konuşmasında, Mersin halkının nükleer santrale karşı olduğunu belirtti. Hükümetin hukuka aykırı olarak Akkuyu Nükleer Santrali yapmaya çalıştığını savunan Seçer, hükümete, nükleer santralle ilgili referandum yapma önerisinde bulundu.

BDP'li Ertuğrul Kürkçü ise, nükleer santrallerin, her zaman ve her yerde nükleer silaha sahip olmak arzusunun arkasına gizlenen bir enstrüman olduğunu iddia etti.

ARBEDE YAŞANDI

Konuşmaların ardından kalabalık, el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak Çamlıbel'deki Akkuyu NGS Bilgilendirme Ofisi önüne kadar yürüdü. Ofisin önünde insan zinciri oluşturan eylemciler, nükleer santrale karşı sloganlar attılar. Bilgilendirme ofisi önünde bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken göstericilerden bir bölümü yolu trafiğe kapatmak isteyince gerginlik yaşandı. Grubu çembere alan sivil polis ekipleri ile eylemciler arasında yaşanan tartışma, daha sonra arbedeye dönüştü. Kısa süreli arbedenin ardından göstericiler, eylemlerine son vererek dağıldılar. - MERSİN - (İHA)

Ekleme Tarihi
10.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nükleer Karşıtlarının Eyleminde Arbede
Link: Nükleer Karşıtlarının Eyleminde Arbede




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız