Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adana 

- ADANA'YA 'TARIM MÜZESİ' KURULUYOR 
- 'TARIM MÜZESİ'NDE, GEÇMİŞTEN BUGÜNE TARIMDA KULLANILAN ALET, MAKİNE, EŞYA VE KIYAFETLER SERGİLENECEK


ADANA (İHA) - Adana'da kurulacak olan 'Tarım Müzesi'nde, geçmişten bugüne tarımda kullanılan alet, makine, eşya ve kıyafetler sergilenecek.

 
 
Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Suluca Köyü'nde bulunan Özler Tarım A.Ş. tesisleri içerisinde 'Tarım Müzesi' kurulması için Çukurova Üniversitesi, Adana Ticaret Borsası, Adana Çiftçiler Birliği, Adana Güçbirliği Vakfı ve Özler Tarım Ürünleri A.Ş. arasında protokol imzalandı. Müzede, geçmişten bugüne tarımda kullanılan alet, makine, eşya ve kıyafetler sergilenecek.
 
Törende konuşan Adana Güçbirliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Çukurova tarımının, Türkiye açısından önemine değinerek, "Adana Tarım Müzesi projesiyle, kentin bu yöndeki kültürel değerine vurgu yapmak istiyoruz. Çünkü cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda tarım ülkesi olan Türkiye, tarımdan sağladığı kazanımlarla sanayileşmesini sağlayabilmiştir. Tarımdaki tüm yenilenmeler ve ilkler Adana'dan başlamıştır. Oysa şimdi Adana nüfusunun yüzde 88.4'ü il merkezi ve ilçelerde yaşamaktadır. Köylerde yaşayan nüfus azalıyor. Bu müze çok önemli bir eksikliği giderecek" dedi.
 
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ise Çukurova Bölgesi'nin 'tarım bölgesi' olarak hatırlandığını ve bu şekilde tarihe geçtiğini ifade ederek, tarım kültürünün bilinmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için herkesi müzeye destek vermeye çağırdı.
Adana Ticaret Borsası Başkan Vekili Sebahattin Yumuşak da, "Adana Ticaret Borsası bile cumhuriyetten önce 1913 yılında kurulmuştur. Kentimiz tarih boyunca tarımla ve bereketli topraklarıyla bilinir. Bu müze, zengin tarım kültürümüzü tüm dünyaya gösterecek. Sergilenen objeler de tarımın nereden nereye geldiğini de göstermesi açısından çok önemlidir" diye konuştu.
 
Özler Tarım Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özler ise şunları kaydetti: "Firma olarak tarımla uğraşıyoruz. Proje dahilinde atadan, deden kalan tarımsal emektarlarını, eşimizin, dostumuzun tarımsal objelerini sergilemek için bir fikir doğmuştu. Burada müze için hazırlık yapmaya başladık. Şimdilik müze olarak burası toplama merkezi konumunda. Eserler toplanınca, daha geniş ve kalıcı bir yerde müzeyi açmayı planlıyoruz."
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarim müzesi,adana
Link: Adana'ya 'Tarım Müzesi' Kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız