Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Saanen Keçileri Vatandaş İçin Gelir Kapısı

Anne sütüne eş değer süt verimi ile son yıllarda büyük ilgi gören Saanen keçileri, İzmir 'in Küçük Menderes havzasında da üretim alanlarında artmaya başladı.


Ödemişli girişimcilerden müteahhit Muhammed Şen ve Beysun Kızıl'ın, Gerçekli köyü yakınında kurdukları üretim çiftliğinde, geçtiğimiz yıl başlattıkları çalışmalardan bu sene verim almaya başladıkları bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Muhammed şen ve Beysun Kızıl şunları söylediler: "İki arkadaş girişimcilik konusunda çalışma başlattık. Ödemiş'te bu işe öncülük yaparak bu sektörün genişlemesini ve yaygınlaşmasını istiyoruz. Süt üretimi ve havyan üretiminde teşviklerin bulunması açısından istatistiklerde en kuvvetli, geleceği parlak, devlet desteklemesi en fazla olan ve gelecekte yüzde 70 oranı ile en karlı yatırım alanı olarak görülüyor. Saanen keçileri ülkemizde kıl keçisi ile çevirme melezlemesi yapılmış keçiler olup yöreye adaptasyonu yüksek, çok iyi özelliklerine sahip bir ırktır. Canlı ağırlık tekelerde 75 kilo dişilerde 50 kilo ve üstü şeklinde ve Saanen keçilerinde ikiz ve üçüz doğum oranı oldukça yüksektir. Süt verimleri laktasyonda Türkiye şartlarında yaklaşık 500-600 kg kiloya ulaşmaktadır. Devlet teşvikleri ve sıfır faiz oranı ve 7 yıl geri ödemesiz teşvik kredileri ve hibe kredileri de veriliyor. Ben tarımdan para kazanamıyorum diyenlere de bu sektörün önü açık." - İZMİR - (İHA)

Ekleme Tarihi
12.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Saanen Keçileri Vatandaş İçin Gelir Kapısı
Link: Saanen Keçileri Vatandaş İçin Gelir Kapısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız