Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Senoz’un Balı Organikleşiyor 

SENOZ’UN BALI ORGANİKLEŞİYOR 


RİZE (İHA) - Rize'nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisi'nde organik bal üretmek üzere harekete geçen arıcıların, 9 Ocak 2013 tarihinde başlayıp 2 ay süren organik arı yetiştiriciliği eğitimi tamamlandı.


Çayeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen arı yetiştiriciliği eğitimine katılan 46 arıcıdan başarılı olan 38 arıcının belgeleri Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törenle verildi.

Törende bir konuşma yapan Rize Gıda ve Tarım İl Müdürü Şafak Bulut “Buradaki eğitimde öğrendiklerinizi diğer arıcı komşularınıza da iletin. Onların da aynı eğitimi alması için teşvik edin. Vadinizde hep birlikte hareket ederseniz çok daha başarılı olursunuz. Bölgemize özgü Kafkas arı ırkı ile çalışır, öğrendiklerinizi de uygularsanız bal veriminin de artacağını göreceksiniz. Böylece daha çok kazanacaksınız. Aynı zamanda daha çok bal tüketme imkanınız olacağından daha sağlıklı olacaksınız. Yolunuz açık çalışmanız bereketli olsun” dedi.

Senoz Vadisi’nde yürütülen organik dönüşüm çalışmasına öncülük eden, arıcılarla birlikte eğitime de katılan TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork, tören sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında ”Senoz vadisinde; ÇAYKUR’un desteği ile 2012 yılında Organik çay tarımına başladıktan sonra toprak ve sularımızı kirleten kimyasal gübreden kurtulmuş olduk. Böylece vadide organik üretimin önü açıldı. Biliyoruz ki son yıllarda organik ürünlere talep artıyor, piyasada daha iyi fiyatlarla alıcı buluyor. Vadide çaydan sonra en çok kazandıracak ürün baldır. Bu nedenle ilk olarak arıcılarla organize olup organik dönüşümü başlatma kararı aldık. Ocak ayı başında başlayıp iki ay süren eğitimin sonunda çok şey öğrendik. Açıkça ifade etmeliyim ki, yıllardır arıcılık yapan bizler bir çok yanlış uygulama içersindeydik. İnanıyorum ki bugünden sonra bütün arıcılarımız çok daha başarılı olacaklardır” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
13.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Senoz, Balı Organikleşiyor
Link: Senoz’un Balı Organikleşiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız