Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Nurhak Çiftçisi Okuyor 

NURHAK ÇİFTÇİSİ OKUYOR


KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Nurhak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile çiftçilerin kendilerini geliştirmeleri, tarımda ve hayvancılıkta meydana gelen yeniliklerden haberdar olmaları ve okuyan çiftçi sayısının arttırılması amacıyla başlatılan proje, hayata geçirildi.


Bu amaç doğrultusunda köy ve kasabalarda bulunan kahvehanelere İlçe Müdürlüğü tarafından yaptırılan kitaplıklar hediye edilirken, güncel bilgiler içeren kitap, dergi, broşür ve çiftçi mektupları çiftçilerin kullanımına sunuldu.

Projenin mimarı olan İlçe Müdürü Mustafa Gürkan, proje ve yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“Nurhak ilçemiz geçimini tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile sürdüren bir yerleşim yeridir. Coğrafi olumsuzluklar nedeniyle bilgiye erişimin çok zor olması konusu yıllardır çiftçilerimizin kanayan bir yarası olmuştur. İlçe Müdürü olarak göreve başladığım andan itibaren yaygın eğitim konusunda her türlü imkanları seferber ederek çiftçilerimizi bilinçlendirmeyi amaç edinerek, çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların bir ayağı olarak ta belde ve köylerimizdeki kahvehanelere kitaplıklar hediye ederek, bilgi ve yenilikleri çiftçilerimizin ayağına götürdük. Her geçen gün eğitim faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmek suretiyle tarımsal üretimde modern tekniklerin benimsenmesi ve ekonomik kazançta artışlar meydana getirmek için tüm personelimizle özverili çalışmalarımız devam edecektir. Bu uygulamanın diğer ilçelere de örnek olmasını temenni ederken, bereketli bir üretim sezonu dilerim.”

Çiftçiler tarafından büyük ilgi gören kitaplıklar sayesinde; Ankara Üniversitesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Odası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Anadolu İzlenimleri Dergisinin destekleriyle temin edilen kitaplar, çiftçilere ulaştırılmış oldu.

Ekleme Tarihi
13.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nurhak Çiftçisi Okuyor
Link: Nurhak Çiftçisi Okuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız