Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Atık Yağ Getirene 1 Litre Ay Çiçek Yağı Bedava 

ATIK YAĞ GETİRENE 1 LİTRE AY ÇİÇEK YAĞI BEDAVA


BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından atık yağ projesi uygulanmaya başladı.
 
Evlerinde biriktirecekleri 5 litre atık yağlarını atık yağ toplama merkezlerine getiren her vatandaşa 1 litre bitkisel yağın hediye edildiği kampanya kapsamında, ilçe genelindeki kanalizasyon şebekesinin ev ve işyerlerinden dökülen atık yağlar nedeniyle oluşan tıkanıklık ve ardından oluşabilecek kanalizasyon taşkınlarının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Türkiye genelinde yılda 1,5 milyon ton bitkisel yağın gıda amacıyla kullanıldığına dikkat çekerek bunun 350 bin tonunun atık yağ olmasına karşın, 15 bin tonunun geri toplanarak doğaya salınmasından kurtulabildiğini kaydederek, "Geri toplamayı başaramadığımız atık yağlar ne yazık ki yeraltı sularımı kirleten önemli bir etken oluyor" dedi.
 
Hasan Bülent Türközen, Türkiye'de yılda kişi başına sadece 200 gram atık yağın toplanabildiğini, bu rakamın Belçika'da 2,2 kilogram, Almanya'da 1,8 kilogram ve İngiltere'de 1, 54 kilogram olduğuna işaret ederken, Ayvalıklıların uygulamaya teşvik edilebilmesi için evlerinde biriktirdikleri atık yağları getirmeleri halinde 1 litrelik bitkisel yağ ile ödüllendirildiğini belirtti. Türközen, atık yağların doğaya serbestçe atılmasını önlemek üzere başlattıkları çalışmalarını titizlikle sürdüreceklerini ve bu alışkanlığın geliştirilmesi için de mücadelelerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN
 
Öte yandan, Ayvalık Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında, toplanmaya başlanılan atık yağların karşılığında, 1 litre yemeklik yağların vatandaşlara hediye olarak dağıtılmasıyla ilgili vatandaşların da memnuniyeti dikkatlerden kaçmıyor. Biriktirdikleri atık yağları getirerek hediye 1 litre bitkisel yağlarını götüren vatandaşlar, “Doğaya büyük zararı olan atık yağların geri kazandırılmasına olanak tanırken diğer yandan da hediye yağlarımızı evlerimize götürüyoruz. Söz konusu kampanya kapsamında, hem vatandaşlık görevimizi yerine getiriyor, hem de çevre konusunda yepyeni bir bilinçlendirme çalışmasının parçası oluyoruz” ifadelerini kullanması dikkatlerden kaçmıyor.

Ekleme Tarihi
18.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Atık Yağ Getirene 1 Litre Ay Çiçek Yağı Bedava
Link: Atık Yağ Getirene 1 Litre Ay Çiçek Yağı Bedava




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız