Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kılıç: Et fiyatındaki artış dengeye oturacak 

Kılıç: Et fiyatındaki artış dengeye oturacak



AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, küçükbaş hayvan eti fiyatındaki yüzde 10'luk artışın, mayıstan sonra kuzuların kesilecek ağırlığa gelmesiyle tekrar dengeye oturacağını belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, ''Telaşa verip, daha sonra üreticimizin aleyhine olacak yaptırımları bakanlıktan beklemeyin'' dedi.
Kılıç, son günlerde küçükbaş hayvan eti fiyatlarının artması ile ilgili soruları yanıtladı.
Et ithalatının üreticinin ve köylünün aleyhine dönüşmeye başlamasından sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın duyarlılık göstererek, ette ithalat fonlarını yükselttiğini ve böylece üreticiyi korumaya çalıştığını söyledi.
 
Bu yapıldığı zaman bazı çevrelerin ''et fiyatları uçacak'' diye bağırdığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
''Biz de şunu iddia ediyorduk: 'Ülkemizde büyükbaş hayvan varlığı açısından ciddi bir kesimlik stokumuz oluştu, fiyatlar artmayacak' dedik ve bizim dediğimiz doğru çıktı. Büyükbaş hayvan eti fiyatı sabit bir yere oturdu; durum hem tüketicinin hem de üreticinin lehine oluştu.
 
Ancak küçükbaş hayvan stoğumuz açısından iş, büyükbaş hayvanda olduğu kadar iyi olmadı açıkçası. İlkbaharın gelmesiyle birlikte ete olan talep de arttı. O yüzden küçükbaş hayvan etinde, yüzde 10-20'lik artış doğru. Bunun nedeni, küçükbaş hayvan stoğunun büyükbaştaki kadar olmamasıdır. Ancak biraz daha sabır. Buradan şu endişeye de düşmeyelim, 'o zaman ithalatı tekrar açalım, falan...' Hayır, üreticiyi korumamız lazım. Bir iki ay dayanalım, olsun bir kaç kuruşta fazla almış olalım, üreticiyi koruyalım. Çünkü Mayıs'tan sonra kuzular kesilecek ağırlığa gelecek. Ondan sonra piyasada tekrar bir denge oluşacak. Telaşa verip, daha sonra üreticimizin aleyhine olacak yaptırımları bakanlıktan, hükümetten kimse beklemesin.''
 
Kılıç, ''Sayın Bakan, Suudi Arabistan'a küçükbaş hayvan eti ihracatı yapılacağını söyledi. Böyle bir durumda eti nasıl ihraç edeceğiz?'' sorusuna yanıt verirken, bu açıklamayı, bugünden yarına hemen 5-6 milyon hayvan ihraç edilecek gibi düşünülmemesi gerektiğini söyledi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in bir hedef ve projeksiyon ortaya koyduğunu ifade eden Kılıç, ''Küçükbaş hayvan varlığımızı artırmaya devam edebilirsek... Bizim alıcımız da var. Arabistan gibi Arap ülkeleri küçükbaş hayvana daha düşkündürler. Biz küçükbaş hayvan varlığını desteklemelerle, teşviklerle bir an önce artırabilirsek, bu ihracatı rahatlıkla yapabiliriz. Sayın Bakanın sözleri, hayvancılık politikalarının belirlenmesinde bir hedeftir'' dedi.










http://ekonomi.haber7.com/

Ekleme Tarihi
18.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: et fiyatları
Link: Kılıç: Et fiyatındaki artış dengeye oturacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız