Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aroma 

 
 
 
 
 
 
Aroma'dan tahıllı kahvaltılık meyve suyu


Aroma, yeni ürünlerle tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki ay meyve aromalı gazozu pazara sunacak olan şirket, kahvaltılık meyve suyunu da yıl içerisinde sunmayı hedefliyor.




BURSA - Meyve suyu üretiminde dünyadaki gelişmeleri takip ederek konsantre ve meyve suyu üretimini ayıran Aroma, karlılığa odaklandı. Bu çerçevede Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren firma yıl içerisinde yeni ürünlerini piyasaya
sunmaya hazırlanıyor. Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, Aroma, Tropikal ve Meyöz markalarıyla pazarda önemli bir yere sahip olan Aroma Meyve Suları'nın yaptığı yatırımlarla 60 bin ton meyveyi işleyip koruyucu kullanmadan depolama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ilk meyve suyu markalarından biri olan Aroma'nın geniş ürün yelpazesi içerisinde yüzde 100 meyve suları, meyve nektarları, limonata ile doğal kaynak suyu bulunduğunu hatırlatan Duruk, yıllık 120 bin ton meyve işleme kapasitesine sahip olduklarını, Bursa fabrikasında yüzde 70 kapasite ile çalışarak yıllık 80 milyon litre üretim yaptıklarını aktardı.

Cirosu 180 milyon TL

250 bayi ile Türkiye'nin her yerine dağıtım yapabilme kapasitesine sahip olduklarını ve Aroma'nın iç pazarda ilk üç firma arasında yer aldığını kaydeden Mahmut Atom Duruk, 300 kişinin istihdam edildiği firmanın geçen yıl 180 milyon TL ciro elde ettiğini açıkladı.

Krizde konsantreden çıktı

Önceki yıl Karaman'daki tesislerini Döhler Gıda'ya satarak konsantreden çıktıklarını hatırlatan Duruk, kriz döneminde fleksibiliteyi artırmak için aldıkları bu karar sonrasında Ar-Ge desteğiyle yeni ürünlere yöneldiklerini ifade etti. Duruk, "Örneğin, içerisinde tahıl da olan kahvaltılık bir ürün üzerinde çalışıyoruz. Kahvaltının yerini tutabilecek, içindeki tahıl desteğiyle tok tutacak bir ürün çıkaracağız. Bu ürün şeftali ve bizim 9 vitaminli karışık meyve suyumuz tadında, kıvam olarak da meyve suyundan daha yoğun olacak. Kişi sabah içtiği zaman ihtiyaç duyacağı vitamini almış olacak."

Duruk ayrıca, üretimine başladıkları meyveli gazozları da önümüzdeki ay tüketiciyle buluşturacaklarını dile getirdi. Meyve suyu sanayiinde yaşanan gerilemeye rağmen firma olarak geçen yıl yüzde 10 büyüdüklerini kaydeden Duruk, üretimin yüzde 10'unu ihraç ettiklerini, geçen yıl 9 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını açıkladı.

Bu yılki büyüme hedeflerini yine yüzde 10 olarak ifade eden Mahmut Atom Duruk, 2015 yılında halka açılmayı planladıklarını dile getirdi. Pazarda güncel tüketim noktalarına ağırlık verdiklerini anlatan Duruk şöyle konuştu: "Marketlerden neredeyse çıktık. Marketler piyasa fiyatlarını çok oynatıyor. Bu nedenle güvensizlik oluşuyor, bayi ağını bozuyor. Şu an 250 bayimiz var. Türkiye'nin her yerinde varız." Aroma Ömer Duruk Doğal Kaynak Suyu ile su pazarında da yer aldıklarını aktaran Duruk, "Suda büyük rekabet var. Türkiye mineralli suyu hala algılayamadı. Bizim ph değerimiz 8. Su alınırken bakılması gereken değer ph değeridir. Suda 12 milyon TL ciro yaptık" dedi.









http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
18.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tahıllı kahvaltılık meyve suyu
Link: Aroma'dan tahıllı kahvaltılık meyve suyu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız