Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Malatya’da Kayısı Çiçeklerini Don Vurdu  

- MALATYA’DA KAYISI ÇİÇEKLERİNİ DON VURDU 
- YETKİLİLER, HASAR TESPİTİNE BAŞLANDIĞINI SÖYLEDİ


MALATYA (İHA) - Malatya’nın bazı bölgelerinde kayısı çiçeklerini don vurduğu iddia edildi.
 
Merkez Orduzu Beldesi’nde gece ısı sıfırın altına inince, çiçek açmış olan kayısıları don vurduğunu ve çağlanın yandığı ileri sürüldü.
Orduzulu Sebahattin Kılıç, “Gece ısı sıfırın altına düşünce korktuğumuz başımıza geldi. Sabah kalktık ve kayısı çiçeklerine baktık ki, sararmış” dedi.
 
Ayetullah Kaya ise, her yıl hemen hemen don hadisesinin yaşandığını ifade ederek, “Kayısı çiçekleri dondan yanınca bu yıl rekoltenin düşük olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Malatya’nın diğer bazı bölgelerinde kayısı çiçeklerini don vurduğu iddia edilirken, Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin ihbar gelen bölgelerde inceleme yaptıkları kaydedildi.
 
Bu arada, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, “Hemen hemen her ilçeden hasar ihbarı aldık. Değişik bölgelerde don hasarı söz konusu. Yerinde görmek ve tepit için yarın sabah bütün Malatya’da eksperler hasar tespitine başlayacak. Bize ihbarda bulunan üreticilerin sahasında bire bir hasar tespitine çalışacağız. Genel olarak çiçek evresi söz konusu olduğundan hasar olduğunda geçici, sonra ise kesin tespitler ile hasar oranları belirlenecek ve sigortalıların hasar tazminatı ödenecek”dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, yaptığı açıklamada, “ Bize telefon ihbarları geldi. TARSİM’e de ihbarlar gelmiş. Arkadaşlarımıza, Darende, Yazıhan Doğanşehir ilçeleri ve merkezde bazı yerlerde don olduğu ihbarı yapıldı. Görevlilerimiz hasar tespitine başladılar. Ocak ve Şubat ayları sıcak geçti. Çiçeklenmenin erken olacağını duyurmuştuk. Hasarın ne kadar olduğunu tespitten sonra açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
20.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sahte Bal
Link: Malatya’da Kayısı Çiçeklerini Don Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız