Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Et ve Et Ürünleri Tebliği’nden üretici memnun  

Et ve Et Ürünleri Tebliği’nden üretici memnun 

 
İSTANBUL - Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni bir milat olarak yorumladı. Mustafa Bılıkçı, tebliğ ile pastırma, salam, sosis, sucuk gibi ürünlerin içeriğinin dengeleneceğini; bunlara ucuz et ve et ürünü karıştırılamayacağını dile getirdi.

Tebliğde kırmızı – beyaz et karşımının sınırlandırıldığını aktaran Mustafa Bılıkçı, “Burada kırmızı etle üretilen ürünlerde beyaz et kullanılamayacağı ancak beyaz etle üretilen ürünlerde kırmızı et de kullanılabileceği ancak ürün isminde bunun belirtilemeyeceği beyan ediliyor. Ürün ismi ‘piliç/hindi sosis, salam, ısıl işlem görmüş sucuk’ olarak kalmak kaydıyla ürüne dilendiği takdirde dana eti ve yağı da katılabilecektir. Dolayısıyla kırmızı/beyaz et oranı yüzdesinin ölçülememesi nedeniyle sıkıntılar önlenip piliç – hindi ağırlıklı ürünlerinde ürün kalitesini artırmak için dana eti kullanmak isteyen üreticiye de kısıtlama getirilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı ile Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni değerlendiren Bılıkçı, “Belge ile çocukların ve ailelerin güvenle tüketebileceği uygun ürünlere ortam oluşturuldu.” dedi.

Uygulamanın ardında durduklarına işaret eden ETBİR Başkanı Bılıkçı, denetimlerin artıralarak tebliğin suistimale açık alanlarının kapatılması temennisinde bulundu. Bılıkçı, yeni tebliğ ile kırmızı et ve kırmızı et ürünlerinde fiyat değişimi görülebileceğni vurguladı. Bu durumun kalifiye üretim ve yeni yatırımlarla zaman içinde dengeleneceğine temas etti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Et ve Et Ürünleri Tebliğ,ETBİR
Link: Et ve Et Ürünleri Tebliği’nden üretici memnun




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız