Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dalamalı Üreticiler İzmir’de Çiçekçiliği Yerinde Gördü 

Dalamalı Üreticiler İzmir’de Çiçekçiliği Yerinde Gördü

AYDIN (İHA) - Aydın merkeze bağlı Dalama beldesinde kesme çiçek üretimi yapmak isteyen üreticiler, İzmir’e düzenlenen çiftçi gezisinde yapılan çalışmaları yerinde gördü.


Dalama’da örtültında kesme çiçekçilik üretimi yapmak için gelen yoğun talepler üzerine Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın talimatıyla İzmir-Balçova’da bulunan süs bitkileri seralarına çiftçi inceleme gezisi düzenlendi. İnceleme gezisine İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka ve 7 teknik personel ile Dalama ve Gölhisar köylerinden 17 üretici katıldı. İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yıldız Gerin’in de katılımıyla S.S. Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Mezatına gidildi. Flora Çiçekçilik İzmir Şube Müdürü Muhammet Kazdal ve 2. Başkan Orhan Başçıl’dan kooperatifçilik, yetiştirilen süs bitkilerinin ihracat ve iç piyasada pazarlanması konularında bilgiler alındı. Mezatta iç piyasa çiçek satışı izlendi.

Erdoğan Güventürk’e ait İzmir Fidan Ege Süs Bitkileri işletmesinde bahçe ve iç mekan saksı çiçekleri ile Ali Duruk’a ait gerbera serasında bakım ve yetiştiricilik işlemleri yerinde gözlemlendi. İnceleme gezisi sonucunda Aydın’da kesme çiçekçilik yetiştiriciliği potansiyelinin mevcut olduğu, elde edilen ürünlerin İzmir örneğinde olduğu gibi yörede kurulacak üretim ve pazarlama kooperatifince sağlanması halinde, Aydın’da da kesme çiçekçilik üretiminde önemli gelişmeler olacağı kanaatine varıldı.

Ekleme Tarihi
21.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Dalamalı Üreticiler İzmir’de Çiçekçiliği Yerinde Gördü
Link: Dalamalı Üreticiler İzmir’de Çiçekçiliği Yerinde Gördü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız