Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünya Su Günü

Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Ali Serindağ, gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın çevre ve temiz su olduğunu bildirdi.

Serindağ, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı düzenlediği basın toplantısında, suyun üretimi ve alternatifi olmayan doğal kaynak olduğunu belirtti.

Yeryüzündeki suyun yüzde 97'sinin tuzlu olduğunu hatırlatan Serindağ, canlıların, tarım ve sanayinin yüzde 3'lük oranı kullandığını ifade etti.

Tatlı suyun her ülkenin en önemli serveti olduğuna vurgulayan Serindağ, şunları kaydetti:

"Bu servetten kamu yararı anlayışıyla en iyi şekilde yararlanmak ve gelecek nesillere taşımak, bu serveti kullanan her kişi, kurum ve devletin borcudur. Ülkemizde yıllık tüketilebilecek su miktarı yer altı sularıyla, yaklaşık 112 milyar metreküp kabul edilebilir. Nüfusumuzu 75 milyon olduğuna göre, kişi başına yaklaşık yılda bin 500 metreküp su düşmektedir. Su zengini ülkelerde kişi başına yıllık düşen su miktarının 10 bin metreküp olduğu gerçeğinden hareketle su zengini bir ülke olmadığımız görülmektedir. Nüfusumuzun 2030'da 100 milyona ulaşacağı öngörüsü dikkate alındığında kişi başına düşen kullanılabilir su miktarımız bin 120 metreküp civarına düşerek, giderek daha bir su fakiri ülke durumuna geleceğiz. Bu nedenle gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras, çevre ve temiz sudur"

-Su bilinci oluşmalı-

Serindağ, dünya coğrafyasındaki savaşların ve göçlerin temelinde dünya enerji kaynaklarına sahip olma isteğinin yattığını, gelecekte savaşların su üzerine kurulacağını iddia etti.

İnsanlarda su bilincinin oluşması gerektiği vurgulayan Serindağ, şöyle devam etti:

"Suların da bir gün çeşitli nedenlerle tükenebileceği gerçeğinden hareketle insanlarda 'su tasarrufu' bilinci oluşturulmalıdır. Bu kültürü oluşturma ve geliştirme adına içme, kullanma, sulama, endüstri gibi her alanda toplumsal eğitime önem verilmelidir. Bu amaçla öncelikle tarımda salma sulama yöntemleri bırakılıp yağmurlama hatta damlama sulama yöntemlerine bir an önce geçilmelidir." - GAZİANTEP
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Dünya Su Günü
Link: Dünya Su Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız