Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarımda Kredi Kullanımı


Büyükbaş, küçükbaş hayvan, kanatlı yetiştiricileri ile arıcılık alanında faaliyet gösteren üreticilerin, işletme ve yatırım kredisi kullanım koşullarını düzenleyen tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, damızlık süt sığırı ile damızlık etçi sığır yetiştiricilerinin, faiz indirimli işletme ve yatırım kredilerinden yararlanabilmeleri için 10 baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini söz konusu seviyelere çıkarmaları şartı aranacak. Damızlık düve yetiştiricilerinin ise kredi kullanabilmeleri için 50 baş ve üzerinde işletme kurmaları veya işletme kapasitelerini bu seviyelere çıkarmaları şartı aranacak. Damızlık düve yetiştiriciliği için ayrıca işletmeleri 10 baş ve üzerinde kapasiteye sahip büyükbaş hayvan yetiştiricileri, işletme ve yatırım kredisi kullanabilecek. İşletme kapasiteleri benzer olan büyükbaş hayvan besicileri de kredilerden yararlanabilecek. Koyun için en az 50, keçi için en az 25 baş kapasiteye sahip işletme sahipleri kredi kullanabilecek. Küçükbaş hayvan besicileri için de 100 baş ve üzerinde işletme sahibi olması şartı aranacak.

Kanatlı sektöründe faaliyet gösterenlere ise kredi kullandırılması için işletmelerin üretim kapasitelerinin her dönem asgari, etlik piliç

yetiştiriciliğinde 10 bin, yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 5 bin, hindi, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde 2 bin 500, devekuşu yetiştiriciliğinde de 50 adet ve üzerinde olması zorunluluğu olacak.

Faiz indirimli yatırım kredisine su ürünleri üreticilerinin başvurabilmeleri için projelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması şartı aranacak. Arıcıların kredi kullanabilmeleri için asgari 50 ve daha fazla sayıda arılı kovan ile üretim yapmaları veya mevcut arılı kovan sayısını 50 ve üzerine çıkarmaları gerekecek.

Öte yandan, organik tarım, çok yıllık yem bitkisi ile yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi alanlarında faaliyet gösterenlerin kredi kullanım şartlarının da düzenlendiği tebliğ, 1 Ocak 2013'ten itibaren geçerli olacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarımda Kredi Kullanımı
Link: Tarımda Kredi Kullanımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız