Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ödemiş’te Tütün Fideleri Toprakla Buluşmaya Başladı 

ÖDEMİŞ’TE TÜTÜN FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞMAYA BAŞLADI


İZMİR (İHA) - Bir zamanlar Ege Bölgesi’nin lokomotif tarım ürünlerinden olan tütün, Ödemiş’in Orhangazi ve Köfündere köylerinde az miktarda da olsa yetiştirilmeye devam ediyor. İşçiliği son derece zorlu olan tütünde, fidelerin dikilmesine başlandı.

 
 
Orhangazi köyündeki tütün üreticileri özel oluşturdukları yastıklara ektikleri tohumlarla elde ettikleri tütün fidelerini toprakla buluşturuyor. Boyları 6-8 santimetre uzunluğuna ulaşan fideleri, evlerde oluşturdukları yastıklardan söken üreticiler, tarlalara girerek dikim yapıyorlar.
 
Tek tek yüzlerce fideyi elleriyle diken üreticiler, Orhangazi köyü topraklarının kurak oluşu ve sulanamaması nedeniyle tütün yetiştiriciliğini tercih ettiklerini belirterek, “Tütün fideleri artık toprağın. 2 ay içerisinde büyüyüp çiçeklenmeye başlayacaklar. Sonra uç alma adını verdiğimiz işleri yapacağız.
 
Böylelikle tütün üzerine 10-15 yaprak kalacak. Bu işlem tütünün kalitesini yükseltiyor. Yaz mevsimi ile birlikte hasat dönemi başlayacak. Hasat da günün ilk saatlerinden itibaren yapıldığından son derece zor bir iş. Hasattan sonra tütün yaprakları tek tek ipe dizilerek, kurutulacak.
 
Çok sayıda farklı işin birada yapılması nedeniyle tütün yetiştiriciliği son derece meşakkatli. Buna karşın üreticinin de çok iyi kazandığını söyleyemeyiz” diye konuştular.

Ekleme Tarihi
28.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tütün Fideleri,Ödemiş
Link: Ödemiş’te Tütün Fideleri Toprakla Buluşmaya Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız