Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Trabzon’da Peynir Festivali Yapılacak 

TRABZON’DA PEYNİR FESTİVALİ YAPILACAK



TRABZON (İHA) - Türkiye’deki 4 Forum AVM’de yapılacak Peynir Festivali’nin dördüncüsü Trabzon Forum AVM’de gerçekleştirilecek.
 
 
Konuyla ilgili olarak Forum AVM’de Forum Trabzon AVM Genel Müdürü Erdinç Bulut, Halkla İlişkiler Müdürü Esma Sezer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan Forum Trabzon AVM Genel Müdürü Erdinç Bulut, Peynir Festivali’ne Trabzon’da ev sahipliği yapacaklarından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Önce İzmir’deki Forum Bornova’da ikincisi Forum Mersin ve üçüncüsünün Forum Ankara’da yapılacağını belirten Bulut, son festivalin de 24-26 Mayıs tarihleri arasında Forum Trabzon’da gerçekleşeceğini kaydetti.
 
Organizasyonda yerel üreticilerin kendini daha iyi ifade edebilecek kurumsal bir ortama ulaşması konusunda sağlayacakları desteğin önemine vurgu yapan Bulut, “Biz süt ve süt ürünleri konusunda çok zengin çeşitliliğe sahip bir memleketiz. Ama şu yada bu gerekçeyle henüz tamamlanmamış süreçlerden dolayı markalarımız zaman zaman kendilerini ulusal pazarda çok iyi ifade edemiyor. Bunların tüketici ile daha sıcak temas etmesi için de biz aracılık yapmak istedik. Bu bizim için çok önemli bir misyon. Gerek bölgemizin gerekse Türkiye’nin bu zenginliğimizin daha geniş kitlerle yayılması için böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için memnunuz” dedi.
 
Üç günlük organizasyon boyunca gerçekleşecek etkinliklerle ilgili bilgi veren Bulut, “Katılımcı firmalar tarafından kurumsal sergi alanları kurulacak. Üç gün boyunca peynir heykel yarışması düzenlenecek. Peynirli tatlar yarışmaları olacak. Hedefimiz bu ürünün daha iyi tanıtılmasını, alternatif ürün çeşitliliğini tüketicilerle paylaştırmak olacak. Küçük ziyaretçilerimiz için yarışma ve animasyon gösterileri olacak. Bir fotoğraf sergisi düşünülüyor. Katılımcı firmalar getirecekleri ekipman ve personelle birlikte bir dizi etkinlikler düzenleyecekler. Bu üç günün her anlamda dolu dolu geçmesi planlanıyor. Peynirin yapım aşamasını gösteren sinevizyon gösterisinin yanı sıra peynir döneri tattıracağız misafirlerimize. Minik bir hayvanat bahçesi kurularak çocuklarımızın süt ürünlerinin elde edildiği hayvanları tanımaları sağlanacak” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
29.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Trabzon Peynir Festivali Yapılacak
Link: Trabzon’da Peynir Festivali Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız