Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 TZOB’tan Ankara’da 50. Yıl Hatıra Ormanı  

- TZOB’TAN ANKARA’DA 50. YIL HATIRA ORMANI 
- 81 İLDE OLUŞTURULACAK ZİRAAT HATIRA ORMANININ İLKİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- BAKAN EROĞLU, HATIRA ORMANININ İLK FİDANINI DİKTİ 
- ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU: 
- “ANKARA’DA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, ANKARA’YI YEMYEŞİL YAPACAĞIZ, ARTIK ANKARA BOZKIR OLMAYACAK” 
- “YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRALIK BİR BORSAYLA DÜNYAYA FİDAN VE SÜS BİTKİSİ İHRAÇ EDECEĞİZ” 
- “TIBBİ AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ ADI ALTINDA BİR MERKEZ KURUYORUZ, BU YIL SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ, ŞİFALI BİTKİLERİ TAMAMLAYIP BÜTÜN DÜNYAYA İHRACAT EDECEĞİZ” 
- TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR: 
- “MİRAS HUKUKU’NUN DEĞİŞTİRİLMESİ VE ARAZİLERİN PARÇALANMASININ ÖNLENMESİ DESTEK VERDİĞİMİZ KONULARDIR. İNŞALLAH MİRAS HUKUKU’NU DA DEĞİŞTİRECEĞİZ, PARÇALANMAYI ÖNLEYECEĞİZ”
 
 
 
 
 
 
 
ANKARA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ankara’da ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. Ankara’yı yemyeşil yapacağız. Artık Ankara bozkır olmayacak” dedi.

 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) 750 Ziraat Odası ve 5,5 milyon çiftçinin katılımıyla gerçekleştireceği ağaçlandırma seferberliğine Ankara’da start verdi. 81 ilde oluşturulacak hatıra ormanlarının ilki Ankara’da “TZOB 50. Yıl Hatıra Ormanı” adıyla oluşturuldu. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve çok sayıda ziraat odası temsilcisi katıldı.
Bakan Eroğlu, ağaç dikme merasimi öncesi törenin açılış konuşmasını yaptı. Ağaç dikmenin önemine değinen Eroğlu, 8-19 Nisan 2013 tarihinde ‘Dünya Ormancılık Forumu’nun İstanbul’da yapılacağını bildirdi. Türkiye’de orman alanının gün geçtikçe arttığını söyleyen Eroğlu, “Bu ülkede yapılacak çok iş var. Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için bu çalışmaları yapmak zorundayız. Bütün açık alanları, yol kenarlarını, mezarlıkları, köy yollarını, hastane yollarını hatta okulları ağaçlandırıyoruz. 1992 ve 2002 yılları arasında yılda ortalama 70-75 milyon adet fidan üretilirken, geçen sene 470 milyon fidan üretti ve fidanla buluşturdu. Bu yılki hedef tam 700 milyon adet fidan üretilecek” şeklinde konuştu.

FİDAN VE SÜS BİTKİLERİ İHRACAT EDİLECEK
 
Sakarya’da Fidan ve Süs Bitkileri Borsası’nın kurulduğunu ifade eden Eroğlu, “Yaklaşık 4 milyon liralık bir borsayla dünyaya fidan ve süs bitkisi ihraç edeceğiz. Bunda kararlıyız. 11.12.2013 tarihinde saat 14.15’te bitecek diye genel müdürümüze talimat verdim” dedi. 10 yıl sonrasında gıda güvenliği ve gıda arzının en önemli sektör olacağını dile getiren Eroğlu, “Türkiye’yi gıda üretim ve ihracat merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.
Eroğlu, 2013 yılını sulama yılı ilan ettiklerini belirterek, son 10 yılda 18 milyon dekar alanı modern sulamaya açtıklarını kaydetti. Taşkın koruma, dere ıslahı ve yukarı havza koruma çalışmalarına önem verdiklerine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Nisan ayında yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Özellikle 2017 yılı sonuna kadar bütün havzalarda eylem planı hazırladık. O planı dün okudum ve hazırlıkların yapılması için talimatı verdim. Bir de barajların etrafında erozyonla mücadele için yeşil kuşak ağaçlandırma seferberliği yapıyoruz. Bunun planını da dün akşam okudum ve Nisan ayında açıklayacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
 

“ARTIK ANKARA BOZKIR OLMAYACAK”
 
Ankara’da ağaçlandırma seferberliği başlatacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “Ankara’yı yemyeşil yapacağız. Artık Ankara bozkır olmayacak. 1 milyon fidan yol kenarlarına dikildi. İnşallah bu dağlar tamamen ağaçlandırılacak. Hatta köy yakınlarında sadece çam ağacı değil ceviz ağacı da dikeceğiz” ifadesini kullandı.
 
İş adamları için yeni bir sektör açtıklarını vurgulayan Eroğlu, bu konuda öncülük yapacaklarını bildirerek, “Odun Dışı Ürünler Daire Başkanlığı kurduk. Bunlar; tıbbi aromatik ürünler, şifalı bitkiler, mantardan kekiğe, adaçayından defneye kadar büyük bir seferberlik yapıyoruz. Hatta bir merkez kuruyoruz. Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi adı altında bir merkez kuruyoruz. Bu yılsonuna kadar tamamlayacağız. Şifalı bitkileri tamamlayıp bütün dünyaya ihracat edeceğiz” açıklamasında bulundu.

BAYRAKTAR: “MİRAS HUKUKU’NU DEĞİŞTİRECEĞİZ, PARÇALANMAYI ÖNLEYECEĞİZ”
 
Programda konuşan TZOB Başkanı Bayraktar, ağaçlandırma seferberliğinin önemine değinerek, bu çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Doğa kaynaklarının hızla tüketildiğine dikkat çeken Bayraktar, “Dünyada yaklaşık 110 ülkede erozyon tehdidi var. 24 milyar ton verimli arazi erozyonla kaybediliyor. Ülkemizde topraklarımızın yüzde 90’ı erozyon tehdidi altında. Tarım sektöründe bu tehdit yüzde 60 civarında” dedi.
Ortadoğu ve Akdeniz Bölgesi’nin büyük bir kuraklık tehdidi altında olduğunu belirten Bayraktar, dünyada enerjiyle birlikte gıda sektörünün de önem kazandığını söyleyerek, “Artık Çin gibi Hindistan gibi ülkeler pirinç yemiyor, et yiyor, süt tüketiyor. Çünkü onların refah seviyesi yükselmeye başladı. Et, süt demek ot demektir. Bu sebeplerden dolayı arz dünyada gıda fiyatlarını artırdı” diye konuştu.
 
GAP ve GOP gibi projelere büyük önem verdiklerini bildiren Bayraktar, “Miras Hukuku’nun değiştirilmesi ve arazilerin parçalanmasının önlenmesi destek verdiğimiz konulardır. Başbakan’la görüşmemde bu konuda kendisinden söz aldım. İnşallah Miras Hukuku’nu da değiştireceğiz, parçalanmayı önleyeceğiz” ifadesini kullandı.
 
Açılış konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu ve TZOB Başkanı Bayraktar, hatıra ormanının ilk fidanını dikti. Fidan dikimi sırasında esprili anlar da yaşandı. Bakan Eroğlu, “Ağaçları seveceksin, canım ağacım diyeceksin. O zaman daha çabuk büyüyorlar” diyerek yeni dikilen fidanları suladı. Törenin ardından Eroğlu ve Bayraktar, oda başkanları ve çiftçilerle sohbet etti.

Ekleme Tarihi
30.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Hatıra Ormanı,tzob
Link: TZOB’tan Ankara’da 50. Yıl Hatıra Ormanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız