Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarımda Kullanılan Kimyasallar Kayıt Altına Alınıyor 

TARIMDA KULLANILAN KİMYASALLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR


AYDIN (İHA) - Aydın’da Kimyasalların Kayıt Altına Alınması projesi kapsamında ‘Üretici Kayıt Defterlerinin Kullanılması’ konulu eğitim toplantısı düzenlendi.
 
 
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Eğrikavak köyünde çiftçi toplantısı düzenlendi. Toplantıda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Atiye Güneş ve Tekniker Mehmet Kasım tarafından yönetmelik çerçevesinde üreticilerin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktarıldı.
Toplantıda Bitki Koruma Ürünlerini, Bakanlıkça belirlenen tavsiyelere göre uygun zamanda, uygun dozda ve uygun zirai mücadele aletleri ile uygulamaları, uygulamaların kayıtlarını tutmaları veya serbest danışman veya bünyesinde serbest danışman çalıştıran kurum ve kuruluşlara tutturmaları gerektiğini anlatıldı. Üretim aşamasında kullandığı bitki koruma ürünü faturalarını ve uygulama kayıtlarını bir sonraki üretim sezonuna kadar muhafaza etmeleri istendi. Talep edildiğinde üretim ile ilgili bilgiler ve bitki koruma ürünü uygulama bilgilerini Bakanlık görevlilerine, ürün almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara vermeleri, Bakanlıkça denetim amacıyla istenen ürün numunelerinin alınmasına yardımcı olmaları ve analiz sonucu uygun çıkmayan ürünlerini imha etmeleri talep edildi. Üretici Kayıt defterinde yer alan bilgilerin tümünün doğruluğu hususunda üreticinin beyanının esas kabul edildiği kaydedildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimizin reçetesiz zirai ilaç kullanmamasını, ürünlerine reçeteli alarak kullandıkları-attıkları zirai ilaçları bu defterlere yazmalarını ve ürünlerini sattıkları kişilerce talep edilmesi halinde üretici kayıt defterinin o ürüne ait sayfasının bir nüshasını alıcıya vermeleri gerektiği konularında bilgi verilmiştir. Toplantıda 143 adet Üretici Kayıt defteri Üreticilerimize teslim edilmiştir” dedi.

Ekleme Tarihi
30.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarımda Kullanılan Kimyasallar
Link: Tarımda Kullanılan Kimyasallar Kayıt Altına Alınıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız