Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Amerikalı barbekücü mangal severleri gözüne kestirdi, barbekü, mangal 

Amerikalı barbekücü mangal severleri gözüne kestirdi


Amerikalı barbekü markası Weber Stephen, piknik ve mangal alışkanlığını değerlendirmek için, Türkiye'de şirket kurarak, pazarlama işini doğrudan eline aldı. Bir yıl içinde pazarın yüzde 10'unu ele geçirmek istiyor.



İSTANBUL - ABD'de 1952'de kurulan, dünyada 6 kıtada 45 ülkede faaliyet gösteren Weber Stephen, mangal sevenleri, 8 bin liralık Amerikan barbeküleriyle tanıştırmaya geldi. Eylül 2012'den itibaren Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan firma bu yıl sonu itibariyle 20 bin adet gazlı ve kömürlü barbekü satarak pazarın yüzde 10'unu ele geçirmeyi, ilk 4 yıl boyunca yüzde 100'ün üzerinde bir büyüme öngörüyor. ABD'de çok yüksek pazar payı bulunan, Avrupa'da da pazarın yüzde 50'sini elinde bulunduran firma, Türkiye'de 10 yıldan beri bir bayi aracılığıyla çalışıyordu. Sonra kendi şirketini kururak pazara ağırlık vermeye karar verdiğini ifade eden Weber Stephen Türkiye Genel Müdürü Cem Yılmaz, şu anda bahçe mobilyaları satan firmalar ve zincir yapı marketlerle çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, sadece bir barbekü değil bir kültür satmaya çalıştıklarını, barbeküde et ve tavuğun yanı sıra, sebze, pilav, pizza, börek, meyve tatlısı da yapıldığını, böylece aile olarak parti havasında barbekü başında saatler geçirilebildiğini kaydetti.

"Miraslık barbekülerimiz var"

Türkiye'de bu alanda merdiven altı üreticilerin markasız ve garantisiz olmasına karşın ucuz sattıkları için tercih edilebildiğini dile getiren Yılmaz, ürünlerinin kömürlülerde 199 TL'den başladığını, gazlılarda 8 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Yılmaz şu bilgileri verdi: "15 çeşit barbekü var. Kömürlülerde 10 yıl, gazlılarda 25 yıl garantimiz var. Biz ürünümüze o kadar güveniyoruz. Benim yaşımdaki bir insan 25 yıl sonra çocuğuna barbeküyü devredebilecek. Dünyada zaten bu kadar garanti süresi veren bir barbekü firması yok. Gazlıda bizim kültürümüze en uygun Weber. Çünkü kömürdeki gibi alev görünmüyor. Etin gaz ya da kömürde pişmesinin tat olarak bir farkı yok. Et gazda yaklaşık 10 dakikada hazır oluyor, kömürde bir saatte. Ayrıca gazda temizlik daha kolay." Hedeflerinin bu yıl sonu itibariyle 20 bin adet gazlı ve kömürlü barbekü satmak olduğunu ifade eden Yılmaz, bunun piyasada satılan barbekülerin yüzde 10'una tekabül edeceğini, ilk yıldan pazarın yüzde 10'unu ele geçirmek istediklerini söyledi.

Agresif büyüme planı

Yılmaz, hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da agresif büyüme planları olduğunu, Türkiye'de ilk 4 yıl boyunca 3 basamaklı büyüme oranlarının üstünde, yani yüzde 100'ün üzerinde bir büyüme öngördüklerini kaydetti. Türkiye'de 5 yıl sonra pazarın ciro olarak yüzde 40'ını hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Şu anda Türkiye'de pazar büyüklüğü mangal kömürü ile birlikte 10 milyon euro civarında. Bizim pazar payımız da 4 milyon euro yapar. Ancak Weber Stephen'in katkısıyla pazar büyüyecektir. Biz yatırımlarımızı tamamen barbekü üzerine yaptığımız için pazar ikiye katlanacak. Bu da gelecek 5 yıl içinde pazarın 3 kat büyüyerek 30 milyon euroya, bizim payımızın da 12 milyon euroya yükselmesi demek" diye konuştu.

Restoranını ve akademisini açacak

CemYılmaz,barbekülerin bahçesi ya da geniş balkonu olan müşteriler tarafından daha çok tercih edildiğini, 2 yıl sonra da firmaya ait bir showroom açacaklarını bildirdi. Amerika'da çok ünlü olan Weber Grill restoranını Türkiye'de de açacaklarını, başarılı olmaları halinde franchise vereceklerini söyledi. Ayrıca Türkiye'de ürünlerini almış ya da almak isteyen, barbeküde kendini geliştirmek isteyen müşterilere yönelik Grill Akademi çalışmaları olduğunu da dile getiren Yılmaz, "Akademiyi haziran ayından sonra aktif hale getireceğiz. İsteyen müşterilerimiz, anlaştığımız şef veya okullarla irtibata geçerek, cüzi bir ücret karşılığında pişirme tekniklerini öğrenecekler. Biz bunu Almanya'da ve Amerika'da yapıyoruz. Almanya'da yılda 50 bin Amerika'da 200 bin kişiye yaklaştı. Türkiye'de bizim hedefimiz ilk etapta 5 bin kişiye bu eğitimi vermek. İlerleyen yıllarda bu rakamı yakalayabiliriz. Akademiye epey bir talep olacağına inanıyorum. Bu Türkiye'de ilk olacak" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Amerikalı barbekücü mangal severleri gözüne kestirdi, barbekü, mangal
Link: Amerikalı barbekücü mangal severleri gözüne kestirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız