Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 

'GDO’lu pirinç yok denilirken üzerine gidilmesi ihracat için olumsuzluk doğurur'

 
GAZİANTEP (CİHAN)- Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, son günlerde ülke gündeminde yer alan GDO’lu pirinç olayıyla ilgili, "Bilim adamları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve ABD, GDO’lu pirinç yok derken, bazı kesimlerin farklı maksatlarla bu olayın üzerine gitmesi ülke tarımı ve ihracatı için büyük olumsuzluklar doğurabilir." dedi.

Konunun Cumhuriyet savcıları tarafından incelendiğini ve yasal işlemlerin yürütüldüğünü kaydeden Çıkmaz, "Yargı bu konudaki görevini yerine getirmektedir. Halk arasında panik ve pirince karşı bir korku oluşturulma çabası önümüzdeki dönemlerde bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürecek ve yapılan yayınlarla raflarda sabıkalı hale getirilen pirinçler adeta çöpe gönderilecek, yerine bazı kesimlerin işine yarayacak yeni pirinç ithalatları gerçekleştirilecektir. Bunu önlemek için olayın adli makamlara bırakılması, bu konuda kesin kararın ilgili makamlar tarafından verilebileceği, yapılan bu tür yayınların pirinç ithalatçı ve üreticilerini, bunlara bağlı olarak ihracatçısını olumsuz etkileyebileceğini ifade etmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Çıkmaz, bilim adamları tarafından henüz pirincin genetiğinin değiştirilemediğini ve üretiminin başarılı olmadığını ifade ettiğini hatırlatarak, "Hukuksal süreç devam ederken davaya konu itibarlı firmaların yasal boşluklarla ilgili sürekli kamuoyuna lanse edilmeleri doğru değildir. Bugün üreticiden tüketiciye, ithalatçıdan, ihracatçıya ve Türkiye’den gıda ithalatı yapan yabancı firmalara kadar olay tedirginlik yaratmıştır.” ifadelerini kullandı.

TÜRK MARKALARI DÜNYA PİYASALARINDA ZORA GİREBİLİR

Öte yandan kamuoyunda oluşturulan olumsuz tablonun ekonomik olarak birçok markayı zor durumda bırakacağını ifade eden Çıkmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yaşanan bu süreç birçok piyasada markalarımızı zan altında bırakarak ihracatta özellikle gıda sektörünün düşüşüne neden olacaktır. Oysa ihracatımız ve Türk ürünleri ve Türk markaları son dönemlerde dünyanın aranan ürünleri ve markaları arasına girmiştir. Bu tür hassas konularda gerek medya kuruluşlarımızın gerekse de yetkililerin daha sağduyulu olmaları gerekmekte. Aksi halde bu durum bize yarardan ziyade birçok zararı beraberinde getirecektir. Bugün dünya markası haline gelmiş onlarca Türk markası gıda sektöründen dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirmektedir. Sağduyu, hassasiyet ve dikkat Türk ürünleri ve mallarıyla, Türk markalarının bu süreçten zarar görmeden çıkmasını sağlayacaktır.” CİHAN

Ekleme Tarihi
12.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: gdo,pirinç
Link: 'GDO’lu pirinç yok denilirken üzerine gidilmesi ihracat için ....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız