Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Özgürlük savaşçısı Mandela şarap oldu, nelson mandela 

Özgürlük savaşçısı ‘Mandela’ şarap oldu

Güney Afrika’nın, ırkçı rejimiyle yıllarca mücadele eden özgürlük savaşçısı Nelson Mandela, şarap markası oldu.


Apartheid rejimiyle girdiği mücadeleyle bilinen ve ömrünün bir kısmını tutuklu geçiren Mandela, 1994’te ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı olmuştu. İlk siyah devlet başkanı olmasının yanında sadece 4 yıl başkanlık koltuğunda oturmuş ve ikinci kez seçimlere katılmayı reddetmişti. Efsanevi liderin ismi artık, kızı ve torununun ürettiği şaraplarda yer alıyor.

ŞARAPÇILIKTA İDDİALI

Güney Afrika, şarapçılıkta çok geriye giden bir tarihe sahip olmasına rağmen özellikle son 15 yıllık dönemde yeni dünya şarapçılığında isminden sık söz ettiren ülkelerden biri oldu. Daha önce sadece beyazlar, üzüm bağlarına sahipken, 1994’ten sonraki yeniden yapılanmada siyahlar da bu endüstriye giriş yaptı. House of Mandela Wines ise Nelson Mandela’nın kızı ve torunu tarafından yönetiliyor. Nelson Mandela’nın torunu Tukwini Mandela, şarap endüstrisinin ülkede büyüdüğü bilgisini vererek “Pek çok insan artık yüksek alkollü içkilerin yanında diğer içkileri de tecrübe etmek istiyor. Ve Güney Afrika’daki siyah nüfus da şarap içmekle eskisinden çok daha fazla ilgili” diyor.

FESTİVALDE TANITTI

Mandela Ailesi, geçtiğimiz haftalarda ülkede gerçekleştirilen South Beach Şarap ve Yemek Festivali’nde kırmızı ve beyaz şaraplardan oluşan özel koleksiyonunu tanıttı. Vidalı kapaklı şişeleri bir arı süslüyor ve şirketin logosu merhameti, paylaşmayı, hümanizmi ve statükoya meydan okuyacak kadar cesur olmayı sembolize ediyor. Tukwini Mandela, yaptıkları işle atalarını övdüklerini belirterek, “Bu şarap ile ailemizin hikâyesini ve kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi anlatıyoruz. Bu nedenle Mandela ismini kullanmamız kadar doğal bir şey olamaz” sözleriyle markalarına neden bu ismi seçtiklerini açıklıyor.




Afrika şarapçılığı olgunlaştı

NELSON Mandela’nın kızı Makaziwe Mandela, girişimlerini “Bu Güney Afrika’da şarapçılığın olgunlaştığının bir işareti” diyerek açıklıyor. Kırmızı, beyaz şarabın yanı sıra köpüklü şarap da üreten şirket, gelirinin bir kısmını eğitim, sağlık, kültür ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Güney Afrikalı sivil toplum kuruluşları ile sosyal sorumluluk projelerine aktaracak. Makaziwe Mandela, asmaların düz bir biçimde büyümediğine dikkat çekerek “Asmalar bükülürler, inerler, çıkarlar tıpki hayat gibi. Hayat da düz bir çizgi değildir” diyor.

Nelson Mandela kimdir

NELSON Mandela, Güney Afrika’nın tüm vatandaşların (siyahların da) katıldığı seçimle ülkenin başına gelen ilk siyah lideri. Bütün ömrünü ayrılıkçı Apartheid rejimiyle mücadeleye adamış olmasına rağmen 1994’te devlet başkanı olduktan sonra sadece 4 yıl bu koltukta oturdu. Sadece Apartheid rejimiyle mücadele etmedi, rejimin doğal bir sonucu olan ırkçık, fakirlik ve eşitsizlikle de savaştı. Tembu kabilesinde şefin oğlu olarak dünyaya geldi. Fort Hare Üniversitesi ve Witwatersrand Üniversitesi’nde hukuk eğitimi gördü. Öğrencilik yıllarından itibaren anti-sömürgeci görüşe dahil oldu. 1956’dan 1961’e kadar süren İhanet Duruşmaları’ndan dolayı tutuklandı. 1962’de tutuklanırken, hükumeti alaşağı etmek için komplo kurmak ve sabote etmekten dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını şu sıralar turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Robben Adası’nda daha sonra da Pollsmoor Hapishanesinde çekti. Özgür bırakılması için düzenlenen uluslararası kampanya tam 27 yıl sürdü ve 1990’da serbest bırakıldı.

Şarap tatmanın incelikleri


DÜNYADAKİ en eski içki çeşitlerinden biri olan şarap, vâkıf olunması zor ve geniş bir kültür de aynı zamanda. Son yıllarda dünyadakine paralel bir biçimde Türkiye’de de ‘şarap öğrenmeye’ olan ilgi artıyor. Binlerce insan şarap kurslarına giderek temel bilgileri almanın peşine düşüyor. Kimileri öğrenme sürecini genişleterek sertifikalar topluyor. En temel şarap tatma bilgilerini sizin için derledik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Özgürlük savaşçısı Mandela şarap oldu
Link: Özgürlük savaşçısı Mandela şarap oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız